Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glupost. Da su pratili trendove u Hrvatskoj sa POSovim stanovima vidjeli bi da je ovakva mjera dovela samo do porasta cijene m2. Nije povećala broj mladih već samo napunila džepove mešetari koji grade jeftino stanove i nekvalitetno a prodaju skupo. Nažalost neće mladi ovdje imati budućnosti. Bolje da država daje porezne poticaje.
Sta god da se uradi nas ce narod to posradi. Idi ba u pm
Pomozi onog ko ima 200 milja sa još 10... a onaj ko nema nek tako ostane 👍ko će ovim subvencioniranim čistit prozore ha ja
Nisi ti to skonto. Subvencionira se kupovina do 180.000, ako je vrijednost stana veća nemaš pravo na poticaj jer se smatra da imaš love. Možeš ti kupit stan od 50.000 I dobit subvenciju.
Dakle ako imas 44, u ratu skupljo gelere, podstanar 20+, posteno radis, moze li subvencija barem za grobno mjesto, m... v... j.. .
U jeku najvece skupoce subvencija dobro dodje,ja sam prvi riskirao izborio se da podignem kredit i kupim stan,iako radim kod privatnika i plate imam 1000 i nesto maraka.Problem je sto je prosle godine svako dobio po 10 000,a ove godine imamo kriterij,znaci doktor nauka dobija najvise,mislim ako je doktor nauka da se on vec dobro snasao,a recimo mi sa najmanjim primanjem dobit cemo po 3-5000 KM,a platili smo stan isto,po meni to ove godine nije realno
Svaka cast Sarajevu,vidi se da tezite urbanom drustvu!
A sta to bolje radi trojka od SDA??? copy paste ... ovaj projekat postoji vec 8 godina. Onaj javni poziv za subvenciranje mladih od 25.00, još nije zavrsen a proslo punih 8 mjeseci od kada je raspisn od strane te trojke. Samo populizam I demagogiju od vas trićaka.
dajte stan Kaplanu tamam je prodo onaj s prošlog konkursa
Stanovi otisli u nebo vlada KS.a gura sa 10.milja i konta tako ce zaustaviti masovni odlazak mladih,ili bolje receno evakuaciju mladih iz BH..ja vise nemam druga u BH svi su vani kao i ja..pozdrav uzivajte s vasim politicarima,nadam se da je bar uhljebima fino u BH..mada vidim masovno ljudi bjeze i iz drzavnih firmi i odose za EU..na hajr na dobro
Mislim da je diskriminirajuće to sto je propisana cijena od max 180.000KM. To ne treba da stoji uopšte. Nego Mladi parovi, porodice, imaju pravo na subvenciju od 10.000KM ako ispunjavaju uslove. Ovo 180.000KM je diskriminaorski član koji gura kupce (i notare) da budu korumpirani. Sad će svi stavljat u ugovoru 179.000KM a ostalo na ruke, ili kao namještaj 50.000KM.
Pomažu svojim stranačkim građevincima da prodaju stanove 😁
Kad sam nasao 120.000 za stan nacu i 10.000 od njih mi nista ne treba.
na ovom članku se stvarno vidi kakva balavurdija stalno komentariše po klixu. 99% komentara totalno ofrlje i netačno.
Samo se pitam?, cuj za kupovinu stana ili kuće. Kad je stan ili kuća kostala 10 000 km. Odakle mladima da jos dodatno gotovinski daju 100 000 km ili više. Sta pokusavaju? Mlade uvući u kredite. Pih sram ih bilo.
Ne kupujte sad! Ovaj balon još malo puca...trenutne cijene su daleko od realne.
Puca vec 10 godina. Cijene nekretnina samo rastu i rast ce jer su uvijek bile dobar izbor za ulaganje, pogotovo u kriznim vremenima. Preskupo je i nerealno, ali je tako.
Pogledajte cijene novogradnje u Sa. Stan 60m2 je oko 220,000 maraka. Prije godinu su bili 140,000 maraka. Pa ko ce to bolan kupit i sta tu tih 10,000 igra ulogu. Cista prevara i nova korupcija.
Novac za stanove, po 1000 km za porodilje, povećan doplatak, za 3 plus bez uvjeta..Novca ima, dok je vladala SDA sve su sebi i svojoj djeci uzimali
I dok je SDA bila, 10 hiljada se dobijamo za stan. Samo je tad 10 hiljada bilo u odnosu na cijene stanova kao sad 20 hiljada. Ne podržavam stranke, ali govorimo istinu.
Ja sam ovih 10000 dobio 2018, tako da budimo realni, nije ovo nikakva topla voda. Ali 2018 je ovo bilo duplo vrijednije nego danas, kada su cijene stanova daleko prenapuhane.
Predizborna kupovina glasova.