Komentari (172)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako samo za 3 sedmice ubise im ekonomiju to je strasnooo
Sad je na redu Sebija kao ruski proxy. Zaobilaze sankcije preko Srbije, pa se kurce. U Srbiji otvaraju racune, bankovne kartice i drugo, lete avionima do Srbije, pa onda dalje.
to što će sad koristit Rublje ti vidiš kao pobjedu Amerike i Zapada? Na klixu može svaka budala dobit masu lajkova
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Dolar i euro su kompromitirane valute? Ovo mi pomalo djeluje kao očaj.
I gadafi je tako nesto ko putin htjeo da sprovede i znamo kako je zavrsio
Lužički Srbine opet mitovi. Daleko je to manje od milijarde dnevno. Ali koliko god da je neka zarađuje ne smeta meni ni jaka ni moćna Rusija samo da je normalna. Ovako plin koriste ne da trguju i da se razvijaju nego da ucjenjuju a zaradu troše na oružje dok narod i dalje živi jadno u odnosu na druge istočnoeuropske zemlje a o zapadu da ne govorim. Rusi nažalost imaju nuklearno oružje i ništa ne znaju nego prijetiti cijelom svijetu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kupujem rublju, dobro placam, 55 rublji za 1 KM... ponudite...
vidim danas rublja ojacala kao prije rata, nesto se desava....
Ovisnost o ruskom plinu se lijeci kao i svaka druga ovisnost. Bolno je, kosta puno novaca i vremena ali kad si cist Ne moze ti niko nista !!! CIAO PUTKO.
Samo da pizdravim sve velike financijske klix stručnjake,ha,ha,ha,ha,ha...
😂
Pa sve samo jedan čovjek odlučuje!?
I platice u rubljama,moze se laprdati koliko god...ali bez energenata se ne moze,a biznis je biznis...
Njemacka dogovorila sa Katarom pa uskoro nece ni kupovati od Rusije. Postat ce Rusija Kineska provincija.
Amérika je odsrampala 2000 milijardi $$$ bez pokrića, u vrijeme kada im je privreda bila gotovo blokirana. Sada inflaciju izazvanu tim štampanje prebacuje na čitav svijet, kupovinom dobara za bezvrijedan papir. Zašto se masovno kupuju stanoví u bih, Srbiji itd I niko I ne pita za cijenu.Zato što se svi žele osloboditi od inflatornog novca.
Dajte svi taj novac meni 😅
Ovo je 'zavlacenje al bukvalno", ko se iole razumije u ekonom.,da prevedem prostim rjecnikom "ode USD niz brdo...
Svi vi koji ovo komentarisete ostavite da to objasne i analiziraju strucni ljudi,ekonomisti a ne vi.Svi koji mislite da Kina i Rusija mogu bez Amerike i Evrope i obratno varate se.Svi zavise jedni od drugih.Kina 70 % proizvodnje prodaje na Zapadu,Rusi plin najvise Evropi.Znaci obostrano zavise jedno od drugih.
Citav svijet je postao dio lanca koji se vrti u krug. Medjutim, za neke zemlje se nadje zamjena i ides dalje kao sto je slucaj Rusije koja nema veliku ekonomiju i na nivou je Spanije. Sa Kinom bi vec bio problem jer se dosta proizvodi u Kini i lanac bi pukao sto bi gurnulo svjetsku ekonomiju u recesiju. Ekonomista!
Petro dolar...isto sto ce biti gas rublja...nista rusi misu izmislili novo...
Tako je dedolarizacija
Vojna bruka i potpuni ekonomski slom rusije. Evo im se i Nestle povukao sa tržišta, ostadoše samo mekinje i ako koji rus ima brašna pa umije napraviti kruh.
Samo jaka demokratska i liberalna Rusija da. Ova Putinova nakardna ne! Pravoslavni komšiluk se puno raduje Putinovoj politici slovensta i pravoslavlja , a u stvari smrdi na fašizam i nacizam samo sa istoka.
lik je lud , ali totalno , sad još hoće da se inati na svoju štetu i sveg ruskog naroda....