Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo i osnovno sta trebate rijesiti je cinjenica iz realnog zivota. Sjemena koja su na nasem trzistu nisu kvalitetna. To moze biti da je zbog toga sto im nase podneblje ne odgovara. Kvalitetno sjeme ce niknuti i u losoj zemlji dok nasa sjemena koja se nude ako zemlja nije vrhunske kvalitete nece niknuti. To je klasicni primjer kao kad su u 90-im prodavali printere za 40km ali te onda kaci kupovina patrone od 50km. Bilo bih odlicno da imamo domaceg proizvodjaca kvalitetnog BH sjemena.
Stimuliramo ljude da predju sa uglja na struju, neke toplotne pumpe i sl., a onda im poskupimo struju da budemo efikasni :)
A na tebi je da se kao svjesno ljudsko bice jednom opametis, analiziras, i doneses pravovremeno pravilnu odluku da ne kupujes ono sa cim te kasnije mogu ucjenjivati cijenama ili materijalima. Npr, povoljni solarni paneli iz kine, ili naci domaceg povoljnijeg elektiraca ako je moguce da ti napravi vjetrenjace. Radije to ce natjerati politicare da donose pravilnije odluke nego stalno opet tuzakati se na politicare time samo sebi pogorsavati kvalitet zivota.
sve su Covicevi krvati poklopili, e moj Mujo glupi Mujo.
Ima li iko mladji da radi?