Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zestoke neke sankcije nema sta
Ovo je mala cifra. Zamisli koliko su ilozili u ovaj rat. Rusi su u minusu. Od Ukra su napravili sada antirusku naciju a da su igrali mudro mogli su imat 40+% proruskih Ukra. Prije invazije 40% Ukrajinaca je bilo proruski sada je i to palo u vodu cak i etnicki Rusi u Ukrajini dobrim dijelom ne podrzavaju Rusiju
Pa ko do sad nije shvatio da su Ameri i Rusi partneri, da rade ovo radi svojih licnih interesa na racun Ukrajine. Slicno je bilo i sa BiH.
Sankcije su farsa i svako to vidi. Rusija po starom izvozi i pravi prihode dok uzimaju lagano dio po dio Ukrajine.
Najsmjesnije je sto Zelenski se svadja sa amerikancima, osjeca se prevareno sto nema dovoljno naoruzanja.
U Rusiji gorivo 50 feniga u Europi 5 Km, Ulje 80 feniga u Europi 8 Eura i to ga i nema, brasno gotovo djaba u Europi kila 3 Eura i to ga i nema itd itd! Ubise ove sankcije Ruiju!
Pa idi u Rusiju i zivi jeftino.
Vi morate da razumijte da Rusi su godinama bili siromašni i da se mogu navići na sankcije npr. 5 godina. Kako će srednja klasa proći u EU? Pomješaće se sa sirotinjom, doće do protesta i nažalost građanskih ratova. Nadam se da griješim. Mi ovde možemo da guramo, imamo obradive zemlje a malo stanovnika.
Ovi što minuse udaraju očigledno da im je vrhunac života udariti minuse a znaju da sam u pravu. Nisam ja podržao huligane već pričam šta je manje zlo, indijanci.
Још им плаћају више него прије рата. Све ће то Америка преко европске грбаче издурати.
Jadni rusi, unistise ih sankcije... Kakva farsa, a evropa sisa motku, inflacija,poskupljenja. Bravo kliks i rusofobi. Sve ste bili u pravu. Slava hebenom Zelenskom, sto ga trpa Evropi
Gdje su sad oni sa komentarima da će Rusi bankrotirati i te sankcije ruse pogodit 🤔
Biznis cvjeta u ratovima samo sto to ne piše u knjigama istorije.
Mozete vi pricati sta hocete, kad sankcije pogađaju nas u BiH i ostalim europskim zemljama, kako je tek rusima.Sva ekonomija svijeta je uzdrmana,svi ce mo se polako za par godina vratiti ali rusi bgm tesko.
Pogadjaju nas jer nemamo naftu i zito, Rusi sve potrebne resurse za zivot imaju, nisu ovisni o uvozu.. Jedino sta im je drastocno poskupilo je luksuz, tj stvari koje su dolazile iz drugih zemalja (cigare, coca cola itd) a sve te stvari su lako zamjenljivo dok zito i gorivo nisu.
ma ovo je sranje dogovoreno, za ruse nema krize, zive ko i dosada al bitno je ostali svijet kajlat, ko vas jb, dosad isao sa autom, sad sa biciklom, uzivam opet, ne mozete vi meni pokvarit
Pa dobro, ovi sankcijasi moraju da namire grdnu lovu sto su dali za vakcine. Dizu cijene i naravno narodi to sve placaju. Neko vise neko manje, a ima ih i gladnih.
Haman milijarda dneMno
Čitajte malo i druge portale. Eno EU lomi Zelenskog!
Čitajte malo i druge portale. Eno EU lomi Zelenskog!
Satrase ih sankcije
Možda je sad 90 ali će za cca godinu biti 50 te za par godina 5-10? Zamislite jednu veliku oružanu silu koja sa, informacije kojima raspolažem, 200 milijardi iz 2020.g. za par godina padne na 10 milijardi? Možda će ih Kina vadit kupovinom ali će zahtjevati pravo niske cijene.
sve je ovo velika prevara na racun nas korisnika u ovom dijelu Svijeta. Isisavaju nam i zadnji fening ili ti cent iz dzepova