Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
indija, kina, SAD za dan ispuste co2 kao komplet EU za godinu. i oni opet forsiraju da se u EU prknu smanji ispustanje co2. jel razumijete da ova nastojanja eu uopste nemaju veze sa ekologijom?
A šta tebe boli briga za EU? Nismo članica iste.
nismo clanica al nam namecu svoje agende kao da jesmo, hoce da nam gase termoelektrane, kroz kredite nas tjeraju da igramo po njihovim pravilima...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Samo treba stampati milijarde da svi dostignemo ublehu.
Kakva je ovo glupost ljudi moji..uticaj co2 kao gasa koji je u atmosferi zastupljen sa 0.4 % veze nema sa mozgom. Koriste ga za unistavanje privrede i poljuprivrede. Agenda 2030 u punom zamahu, pa bez co2 nema života na zemlji.. čovjek koliko god da sprži fosilnog goriva ne može utjecati na klimatske promjene. Pročitajte deklaraciju koja je objavljena od strane klimatologa, veze nema ova priča sa stvarnosti.
Zato zelenaši satrase sa porezima u tim zemljama.
Ludilo. Jednostavno ludilo.
Samo je 2-3% cjelokupnog Co2 na planeti koji proizvodi čovjek sa cjelokupnom svojom djelatnošću i mi ne možemo da utičemo na klimatske promjene koje su činjenica zadnjih nekoliko miliona godina...only change is permanent!
Jedan američki poljoprivrednik postavio pitanje klimatskim ,stručnjacima' koji zagovaraju klimatsku agendu, da kažu koliko CO2 ima u atmosferi. Niko od njih pojma nije imao. Nagađali su od 5-10 % a pravi odgovor je 0.04 %
Ja mislim da ce i Bosna biti jedna od njih hehe
34 godine nisu dovoljne da se sa jednog motora cojecanstva predje na drugo (obnovljivi izvori i nuklearna energija).Takodje, zeznuto je sto Afrika i Indija(zajendo 2.5 milijardi stanovnika) gotovo i da ne trose energiju u poredjenju sa zapadnim zemljama.Ako se nastave razvijati ovim tempom do 2050. ce im trebati sigurno 2-3 puta vise energije, a to ce tesko postici sa obovljivim izvorima.Jedino rjesenje vidim u popularizaciji nukl. energije i tehonlogija za hvatanje co2.
Na nas vrse ptitisak a bogate velike zemlje EU ni blizu obećanog.
Aha
Ma dovest japance poiticare u BiH i dat im otvorene ruke da izvedu drzavu iz krize. Jok mi smo pametniji i od svevisnjeg.