Komentari (121)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svzgdje u svijetu ovakve stvari izazivaju promjene, proteste, samo kod nas jok. Tako da nismo ni zasluzili bolje.
100%
Svugdje u svijetu sindikati su na strani radnika, kod nas su sindikati produzena ruka vlasti
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Pratimo cijene artikala europskih zemalja ali sa platama i ne bas.
opet socijala, nije tacno ! Narod u BiH je prepun para, kocka, voza auta , pusi cigare....samo udrite ..ima jos para ovdje ! iz kuce jedno radi a cetvero uziva i tako ....ima ovdje prostora za jos
Nadi bolji poso. Problem rijesen.
Koga briga za građane i njihovu (ne našu, njihovu) egzistenciju ? SDA/HDZ i ostalih govana sigurno ne.
Lako je uvesti cijenu brasna mora biti pola marke. Trgovina ne moze nabaviti po toj cijeni i onda prazne rafe. Sta onda sindikalci cete uraditi? Ici od kuce do kuce i otimati od seljaka brasno i dijeliti narodu?
čudi me da ova tkzv.četvorka nije zaustavila pljačku koja je u zadnja 2 mjeseca uzela maha i ne zaustavlja se CIJENE OSNOVNIH NAMIRNICA PORASLE ZA MIN.40% a konakovici forte kojevici i sve ostale PM sta rade???pa naravno NIŠTA osim sto prde u prazno i šire mržnju zbog fotelja i licnih interesa
Samo nek' ne puca !
U ovo POSKUPLJENJE umješana je i VLAST !!! Na veće CIJENE, ubira se i veći POREZ !!! A što na OSNOVNE NAMIRNICE !!! Pa UHLJEBIMA je ostala jedino ta mogućnost PUNJENJA BUDŽETA, jer 80% građana što zbog EKONOMSKE SITUACIJE, što zbog PANDEMIJE kupuje samo OSNOVNE NAMIRNICE !!!
Danas bas gledam zvjezdino ulje, boca 3 litra u Americkoj prodavnici, izmedzu ostalog sekcija evropski proizvoda kosta 7.99$
koju egzistenciju... ja ne postojim. mene nemaaaa
Na visinu cijena priie svega utice alavost tri cetiri vodeca trgovacka lanca u BiH koji iz godine u godinu traze sve vise para od dobavljaca za dodatne police, kataloge, bonitete i sta jos sve kako bi podmirli svoj minus iz prodaje. Narod da zna koliko to sve utice na cijenu uvijek bi isli u lokalne radnje koje su i jeftinije od velikih.
Da Bog da svi mi pocrkali
Mi još malo pa ćemo ko u ratu humanitarnu dobijat toliko se vodi briga o gradjanstvu.. Hvala državno što brinete. Užas
Nije, niko sw ne buni...sjedimo, tipkamo i ruzimo ih preko komentara...prvi ja, p.oserem se sam sebi usta
@ CapCarap....Upravo iz tog razloga bolje nismo, na zalost, ni zasluzili. Pogledajte ugostitelja..predstavnik dosao cak do CD Senada H. da se sa Cenickom raspravlja ..Heeeejjjj o zatvaranju ugostiteljskih objekata. Oni strajkuju, zaustavljaju saobraca (hitne pomoci) u centru grada. I, Senad usput pita Cenicku, da li je u redu “ovo navodno poskupljenje namirnica”. Cenicka opravdava, blago njoj a za nas sramotno.
Ko je.be narod
Nije normalno da samo radnici i poduzetnici trpe mjere koje im uvode neradnici s lažnim diplomama i kriminalci čijim aferama svjedočimo svakodnevno. Red bi bio da svi solidarno trpe mjere. Ako vlasnik restorana ne može raditi i primati svoju plaću, pošteno bi bilo da političari i državni djelatnici nemaju primanja dok se sve ne završi.
2022 mijenjamo vlast. Hocete promjene, donesite ih sami!