Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Onlajn sigurnost je nametnuti tržišni trend. Nešto kao osiguranje. Zasniva se na prodaji paranoje. Šta god da uradiš izabraćeš pogrešno - to je psihološki model koji se prodaje. Više od 20 godina sam na netu i nikada mi se nije desio nikakav sigurnosni propust ni zloupotreba mojih podataka. Zašto?
@antitask Takvo razmisljanje i jeste najveca prijetnja za bezbjednost sistema. Bezbroj je nacina zloupotrebe licnih podataka i drugih informacija koji naizgled izgledaju beznacajno.
da smo prije 20 godina koristili Zero Trust u praksi mozda bi izbjegli prevaru za svicarcima...
cyber polygon 2021
Sta bi sa Svicarcima ?