Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar nisu svi ljudi jednaki? ja sam mislio da je forsiranje jedne rase ili boje kože RASIZAM. Ali to vrijedi i za forsiranje jednog pola. Zamislite da neko osnuje mušku mrežu i traži npr više muških u bankarstvu? Ili organizuje konferenciju eksluzivno za muškarce? To bila blasfemija a ovo sa ženama je kao napredno, a u stvari čisti rasizam. Šta bi sa zapošljavanjem po kriteriju znanja i stručnosti?
Ovi anglizmi..valjda da ljepse zvuci. Postoje rijeci za koje nemamo adekvatnu zamjenu ali za inkluzivnost imamo.
haha
Strucnost prije SVEGA.Sve u bubanj i prilikom odabira kandidata IZOSTAVITI koje je nacionalnosti, ime prezime i kojeg je pola aplikant/ica.Kada dobiju posao,onda je SVE cisto.Ovako i ZENE igraju ulogu u DISKRIMINACIJI.
Izostaviti i BMI, mjesto rodjenja, visinu, invaliditet...Ako ste LAVICE onda ste LAVICE.Ovako ste obicne funjare koje kontrolisu muskarci...nece sisa vjecno stojati uspravno.Znaci borite se KAKO TREBA, a ne preko PRECICA koje su IZMISLILI oni koji hoce da VAS/NAS Kontrolisu.
Da stavim u perspektivu...Banka u Mostaru trazi zaposlenika/zaposlenicu...dodje CV, a oni izaberu najbolji CV i strucnost...a ono Milan iz Banja Luke :D ili Meho iz Tuzlice :) Mic po Mic.Mozete Vi to BOLJE.SOLIDARNOST I STRUCNOST !
Na stranu što po meni se prilično pretjeruje sa nametnutom propagandom o zastupljenosti žena (a oduvijek su bile većina u bankama ili ne?!), sve pohvale za profesionalizam i susretljivost Addiko banke u Mostaru na Rondou!!! Nijedna druga banka u Mostaru im nije ni do koljena! Provjereno! Keep up the good work! 👍
@Kolorit to sa ' kvotama ' je kao i sa konstitutivnoscu...nema nam napretka.Tebi se ''''pretjeruje sa propagandom''' ?? Auhhh daleko si ti od COVJEKA.Garant nemas zenske familije :D ili ako imas, one cute i sjede u cosku dok ti popijes svoju kafu pfffff Ne ide to tako ;) OSVJESTI SE.
@FinalCountDown Problem današnjice je što je baš svakome dostupna tastatura, i da "mišljenje" ima ama baš svako, kao što ima i stražnjicu. I tako tvoj komentar to potvrđuje, i to odlično! U mozak tebe i ostalih sa "mišljenjem" ne može npr ući činjenica da ti nemaš pojma ko sam ja, kojeg pola, čime se bavim, šta su radile i gdje su se školovale majke mojih roditelja itd. Zato tišina i drži se (pod)prosječnih tema, ostalo nije za tebe