Lokacija u Sarajevu
921

Taco Bell, poznati američki lanac brze hrane inspirisan Meksikom, stiže u BiH

I. B.
Taco Bell stiže u BiH
Taco Bell stiže u BiH
Taco Bell, poznati brend meksičke brze hrane, u augustu otvara svoj prvi restoran na tržištu Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba. Pored Rumunije, riječ je o prvim objektima ovog brenda u regiji.

Kao dio Yum! Brands grupe, Taco Bell jedan je od vodećih svjetskih restorana brze hrane. Najpoznatiji je po ukusnim tacosima i burritosima, ali i drugim meksičkim specijalitetima sa "hrabrim" kombinacijama okusa, kvalitetnim sastojcima te sjajnim odnosom cijene, kvalitete i usluge.

Njegovu popularnost dodatno podstiče i NBA zvijezda LeBron James, koji je zaštitno lice restorana te redovno promoviše ponudu "Taco Tuesday", koja podrazumijeva promotivne cijene Taco Bell specijaliteta utorkom, pojedinačno ili u sklopu menija.

Taco Bell stiže u BiH
Taco Bell stiže u BiH

Sve to su razlozi zašto ovaj lanac samo sedmično privuče preko 40 miliona u više od 8.500 svojih restorana u širom svijeta. Stoga, zasigurno je vijest da brend sada otvara svoja vrata i u glavnom gradu BiH.

Kako Klix.ba saznaje, prvi objekat će biti lociran na Ilidži i njegovo otvorenje očekuje se početkom augusta. Drugi restoran trebao bi otvoriti svoja vrata već na jesen, početkom oktobra, u centru Sarajeva.

Prvim objektom u BiH, Taco Bell najavljuje ne samo dolazak u našu zemlju, nego i širenje u zemlje regije, a dok se to ne realizira posjetitelji će u Sarajevu moći probati Crunchy Taco, burritose, quesadille, nachose kao i čuveni Crunchwrap Supreme - što su neki od najpoznatijih specijaliteta ovog lanca.

Taco Bell stiže u BiH
Taco Bell stiže u BiH

Kako nam saopštava Taco Bell tim u BiH, objekat će biti namijenjen svim naraštajima, ali prvenstveno će se prilagoditi mladima. Ističu da će ovo mjesto biti savršeno za proslavu rođendana, okupljanje tinejdžera i neobičnu klopu savremenih okusa, dok će mnogi tamo moći uživati i u savršenom "radnom doručku" ili porodičnim okupljanjima.

Dolazak ovog popularnog lanca donijeti će novu dimenziju brze hrane u Bosnu i Hercegovinu, dodatno obogaćujući gastronomsku ponudu zemlje, ali i privlačeći ljubitelje meksičke kuhinje svih generacija.

"S nestrpljenjem očekujemo svoje goste i njihove prve dojmove nakon što isprobaju neka od jela sa menija", poručio je Taco Bell tim.