Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slažem se,da će na kraju ostati 10 multi korporacija,tipa VW grupacija ili Stelantis. Čuj Xpeng glavni konkurent Tesli a 12-ti na Kineskom tržištu.A šta je sa BYD?ko hoće besplatan savjet od mene i ko ima novca da uloži neka kupi BYD dionice.Bar dok nepukne balon zvani električni automobili.A zašto će da pukne,pa zapitajte se dali će da bude dovoljno struje ako još svi predajemo na električne automobile.
Nikad necu podrzavat ova el sranja.
Nekada davno sam gledao film, evo sad dolazi to bolesno vrijeme, leteci auti, ai, nesto poput cyberpunka.
Naravno da je bomba, obican auto pri sudaru se rijetko zapali, rijetko se desi sazapaljenje i kad se desi imas vremena da bezbjedno izades, el auto kad bukne momentalno plane citavo auto, tesko se gasi, a sklon je samozapljenju, pogotovo pri nezgodi.
Električni auto je bomba, nikad to neću kupiti
konkurencija uvijek dobra za obicne ljude
Jos jedan megalomanski eksperiment. Ko će bolan plaćat osiguranje za električna auta? Kad dodje do sudara ko će popravit svu tu elektroniku?
Tacno. Jos dosta toga je na stolu. Previse se brzo gura elektrifikacija... Cijene struje u Evropi su dosta visoke, da se gubi "usteda" naspram vozila s motorima s unutarnjih sagorijevanjem. + Cijene samih vozila su 2x ili 3x vise nego da su ista ne-elektricna... (U zadnje vrijeme cijene Tesli se spustaju, a trend ce se vjerojatno nastaviti zavrsetkom giga-fabrike u texasu. Ali sve jedno).
Elektricno auto 9d dodatne elktronike u odnosu na obicno auto ima samo bateriju i elektricni motor koji pokrece tockove. Nista vise. Sva ostala elektronika je prisutba i kod obicnih auta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)