Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bilo je i većih problema pa ih nismo riješili ( Alan Ford )
Na vlasti u Tuzlanskom kantonu je koalicija SDP - HDZ. Nisu htjeli pomoci poljopriverednicima. HDZ BiH se ponasa tako da ih zaboli k.rac za drzavom BiH. Ankica Gudeljevic nece nabaviti vakcine, Covic joj naredio jer uslovljava nabavku vakcina izmjenama izbornog zakona. SDP je nesposoban, korumpiran. Vidjeli ste u Gradaccu nova auta kupuju uslijed pandemije, mnogima treba novac za lijecenje. Tamo je SDP na vlasti. Sve presutna koalicija Niksic - Covic
bit ce limun skuplji od tekile
Kupit ću uvozno kao i do sada.
Sve dok Lukavac i termoelektrane proizvode radioaktivni otpad, što se mene tiče mogu da dižu do prekosutra, iz Okoline Tuzle ne bi da mi plaćaš voće, mlijeko i povrće!
Volim da kupujem domace proizvide,podstucem ljude da julujuboroizvide sa vec sada dobro poznatim logom ali zar ima smisla da domace bude skuplje od uvoznog????? Bacite racunice poljoprivrednici malo civhek olati robu transpirt carina ..... i doveze je u neki prehrambeni lanac udzes unutra ono domace koje je ispred nosa pravljeno bez dodatnih troskova i nameta kao uvoznicima,skuplje 20-30% a ko garantuje da je nase domace kvalitetnije od tog uviznog?????
Pohlepnim i gladnim para poljoprivrednicima/seljacima je malo para koliko god bi im dao, a i pored toga bi cijele bile astronomske. Stoka koristi situaciju i nabija cijene voća i povrća. Ovo sve više postaje covid profiterstvo, kao što je bilo u ratu.
definitvno si poljoprivredne radove vidio samo u slikovnici, stoga i necudi takvo misljenje o poljoprivrednicima/seljacima. U ratu smo vidjeli da se bez svega moze, jedino ako nemas zita, psenice itd onda si u qrcu.
Oni makar to posteno svojim rukama zarade za razliku od politicara
Da imaju razlog povecati cijene, nemaju. Cijene domaceg voca i povrca je uvijek bio skup, preskup. U zadnje vrijeme pod izgovorom da je sve KAO BIO tretirano. Jeste, ali malo sutra. Jesu li sigurni da ce ono sto vec sada planiraju, podici cijene do plafona, sigurni da ce imati kome prodati. U ostalom, eto vam ti koji vam pusu vjetar u ledja za povecanje cijena pa ce vam sve zavrsiti kao one tone krastavaca u kontejnerima. Nista gore od osobe seljaka u dusi, samo da mu je prevariti. Meni NE.
drug moj da se malo bolje informišeš u cijeni proizvoda koje dolaze iz uvoza 50% je učestvovala država iz koje dolaze proizvodi zato i jesu jeftiniji, kod nas su poticaju skoro 0 zato ne možemo ni parirati cijeni i ljudi odustaju od proizvodnje.
Fudbaler ganja loptu i zarađuje milione, tam neka manekenka pokaže sise i guzicu i opet zaradi milione, niko ne može bez hrane a poljoprivrednici nebitni. Meni se čini da su mjerila vrijednosti malo pobrkana.
Davno nekad,nema vise morala
Domaca hrana i prehrambeni proizvodi su daleko najkvalitetniji na nasem trzistu na koje se uvozi svakojaki 3-razredni junk uz jako lobiranje i komercijalu.
Gmo i fosfor vam necu platiti
I oni su napokon dočekali svojih pet minuta, sad imaju razloga za povećanje cijena.....
ne proizvodi vlada i politika rasad vec poljoprivrednici ne znam kome ce prodati sve sto proizvedu uci ce jeftinija roba ovi u tk se ufurali ko bingo parola kupujte domace a sve domace najskuplje i ranije je poljoprivredni proizvodzač zivjeo od svog rada a ne od podsticaja smjesno svi se uhvatili daj podsticaj ako toga nema nema ni proizvodnje kome placaju porez kome placaju dazbine nikom cast izuzetcima
bolje i domace nego uvozno genetsko smece..
samo bojkot svega doomaceg ! cim narod krene da kupune domace oni odma dignu cijene iako je kvalitet ž !
nemaš šta najavljivat.. na pijaci zabodeš u jabuku čačkalicu sa svojom cijenom i to je to.. hoš neš
Pa sta, sisat cemo motku.
Kupujmo uvozno