Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prnjavor,prije rata,mali gradić sa već tada razradjenim privatnim sektorom.. Pun pogodak za mali grad..Svaka čast.Samo ulaganje u male gradove..pozz
Mostarska industrijska zona uz povoljan polozaj ,infrastrukturu,blizinu luke Ploce koju su bili prepoznali ameri i gradilo krilo od Boeinga u bivsem Sokoku na cekanju.Kad seljaci sidju s brda 1990-e na vlast ,upropaste grad i rasele pucanstvo!
Bravo rs...
Pa zar RS nije pred propadanjem i bankrotom? Izgleda da strani investitori ne misle tako.Ali hajde, bošnje su uvijek sve znali najbolje, pa nek im bude.
RS i jeste pred bankrotom. Ovo je privatna firma koja otvara pogone, nije državna ili RSova ili Dodikova.
Kakve veze ima propadanje institucija RS-a sa ulaganjem, uvijek ima RBiH da preuzme administraciju ako RS padne 😁
Sve stranci pricaju “trla baba lan”pritiv RS a a sve kod njih otvaraju pa gdje da se kazne ,jer taj narod gaji JEDNOUMLJE to im je nagrada
Lidl centrala u Banja Luci, Mubea u Prnjavoru... Ovi Njemci otvaraju centrale samo u RSu.. Šta je povod. Oni imaju manje radne snage nego FBiH
Srbi se masovno vracaju...ja mislio zbog rata a ono zbog posla....sad kad bosnjaci i hrvati navale...jebo turizam...ima da i oni u prnjavoru zaigraju uzicko hehe
Sumnjam da ce se ta fabrika uopste otvorit gledaju svabe politicku situaciju imaju oni iskustva sa TAS-am kad su im karadzic i kraisnik sa parkinga u vogosci 3000 golfova odvukli u ukrainu i prodali. o rezervnim djelovima da negovorim.
E nek vam on da platu 1250 km.
Znaci kod Srba.Logicno,oni su najjeftiniji,radice i za 8 stoja...
Realno najniža plata (zagarantovana) je niža u Federaciji nego u Republici Srpskoj što je nebitno u ovom slučaju, jer je u pitanju automobilska industrija koja ima visoko profitabilne proizvode koji mogu obezbjediti veće plate od zakonskog minimuma (u odnosu recimo na tekstilnu industriju).
tu ce bit zaposleno 700 Srba, niti jedan Hrvat ili Bosnjak
Pa prijavi se i ti majmune. Švabo nas ionako ovde sve gleda kao "bosnišere". Za njega si jedan obični pišljivi broj. Ako iste sekunde ne dođeš kad on kaže "komm" nabit će te nogom u guzicu.
gdje li misli naci 700 robova u Prnjavoru. Da svi predju, opet ce ih faliti
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kolika je plata zna li se šta?
Bošnje ljubomorne. Čudno.
U BiH vi se više firmi preselilo i imali bi ekonomski boom da Dragan i Dodik dozvole da se u BiH politički sistem uredi. I da samo oni. To sma već poćetkom korone piso po drugim profilom. Globalna ekonomija je mjenja pogotovo poslje korone i Ukraine. Proizvodnja se vrača Bilder domovni. Near Shore. SAD u Meksiku, a Njemača tek traži gdje da proizvodnju prenese.
Kako da se uredi sistem? Onako kako Sarajevo hoće? Ono političko Sarajevo koje ne brine ni za Tuzlu, a tek za Banjaluku ili Mostar. Ovdje je u pitanju i autoput koji direktno vodi do EU. To je indirektna posljedica ulaganja u puteve. Isto kao u Srbiji.
Ovo da se RS nagradi za kooperativnost i trud u očuvanju BiH?
Ma 700 radnika sve familija
Dzaba kada nema radne snage za upregnuti!
Ako je plata pocetna za radnika u proizvodnji manja od 1500KM onda nemojte ni otvarati...
Mostarska industrijska zona uz povoljan polozaj ,infrastrukturu,blizinu luke Ploce koju su bili prepoznali ameri i gradilo krilo od Boeinga u bivsem Sokoku na cekanju.Kad seljaci sidju s brda 1999-e na vlast i upropaste grad!
energoinvest je pravio prometa ko komplet BIH. Sta JE uradila federcaija i muslimansko vodstvo sa njim??????' JEL BRĐANE??UKRALI BOGA OCA....SVUKLI 100 SOKOLA! tako ne rise!!! pocisti prv o ispred svog praga