Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je SDA na vlasti toliko bi vjerovatno ukrali !!!
KS je ekonomski najjači bošnjački kanton zbog kompanija koje u tom kantonu prijavljuju 20,3 milijardi KM prihoda što je na 423k stanovnika KS per capita 47.990 KM. Strani kapital u tom kantonu je dominantan. Izdvaja se Holdina s 1,1 mlrd. KM, ruski G-petrol s 693 mil. KM, slovenski GENi 431 mil. KM, konzum/mercator 571 mil. KM, američki Philip Morris 422 mil. KM prihoda itd. Uglavnom, strano-javni kapital drži 50% ekonomije KS što puno govori o centraliziranosti BiH.
Tuzlanski kanton je drugi bošnjački kanton po razvijenosti, a uprihodi 8,7 milijardi KM što je na 400k stanovnika 21.750 KM per capita. Dakle TK duplo zaostaje za KS i to puno govori o bošnjačkoj politici koja sve trpa u KS i slabi ostatak Bosne. Jedino se Zapadnohercegovački kanton uspjeva othrvati KS centralizmu pa je taj kanton per capita produktivniji od KS s prihodom od 4,4 mlrd. KM što je na 81k Hrvata 54.320 KM per capita.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ma samo naprijed u inat dusmanima 🤘
Normalno da će u KS logično da se neće ulagati u druge kantone fuj pitari smradovi najveći u državi gori ste od četnika
Zbog divljanja cijena i svakodnevnih poskupljenja teku milijarde u budžete, ali malo od toga će se vratiti građaninu koji je uplatio. Većina plata i penzija ne mogu pratiti ovaj val poskupljenja. Pod hitno tu nešto činiti ako nećete belaj.
pa doci ce drugi ubrzo i donijeti svoju strategiju...ovo samo maže oči narodu, kao joj vidi ovih sto ulažu i planiraju
Genjac i zahiragić imaju još jače planove,oni su budućnost svih naprednih demokracija.
prva transferzala i subvencija na pohlepne peletare????
kad sokolacko - difovski studenti planiraju buducnost i strategiju kantona... prsti znanje i sedmicno se novo gradiliste otvori. do sada niti jedno nije zavrseno i svi kao sretni i zadovoljni, kako stalno ponavljaju idemo dalje... pa zavrsite sta prije nego krenete dalje
Ovi sto seru za kraj radova tramvajske pruge, neka sjednu u novi klimatizovan trolejbus, cist i uredan. A onda neka za 2 stanice izadju i sjednu u stari, raspali trolejbus i onda komentarisu.
koji trojlebusi?, ovi što ih kamioni šlepaju iz "tehnološki razvijene" Bjelorusije ili si mislio na neke druge.
Prije 10 dana ke održano državno prvenstvo klizanja BIH u Zagrebu . Hoćete li pravit ledenu plohu u olimpijskom gradu? Pitam za Milanovica da mu javnem hoćemo li dogodine dolaziti u Zagreb?
E da, KLIZALIŠTE u sred ljeta je prioritet 🤮 Ljudi nemaju hljeba da jedu
Jel Zahiraga imo kakvu primjedbu?
To je sve sto cete uraditi do 2027 mlatiti praznu slamu i bacati narodu prasinu u oci a realno Sarajevo nikad nije bilo u gorem stanju
Ovi će pokrast Boga oca!! Živi bili pa vidjeli!!
Samo idite u oktobru! Kako ste se pokazali SDA moze mirno spavati, vecinu u skupstini ks su vec zagarantovali.
A šta je zelena banda za 30 godina napravila.
1.parking 2.parking 3.parking 4.jos parkinga...
Ima para kad se hoce, kad senekrade ...aaaa SDA !? Dje su pare ? alija se prevrce na Kovacima