Tri sedmice poslije
13

Reklamni pano koji je bez odobrenja postavljen u centru Sarajeva još uvijek nije uklonjen

I. Č.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Reklamni pano koji je bez odobrenja postavljen u parku "Jelena Vitas" u centru Sarajeva (kod BKC-a) još uvijek nije uklonjen.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u odgovoru na zastupničko pitanje državnog zastupnika Damira Arnauta 11. juna 2020. godine istakao da je ovaj pano postavljen bez odobrenja upravitelja ceste, odnosno Općine Centar, i da će odmah putem nadležne općinske službe za inspekcijski nadzor poduzeti neophodne mjere radi njegovog uklanjanja.

Međutim, do njegovog uklanjanja još nikada nije došlo. Arnaut je na Twitteru napisao kako je Ajnadžić prije tri sedmice obećao iščupati nelegalni monstruozni billboard, da to nije učinjeno i da je na taj način obmanut cijeli Parlament BiH.

Postavljanje velikog bilboarda je zbog narušavanja sveukupnog ambijenta u gradskom centru izazvalo niz kritika na društvenim mrežama.

Ajnadžić je također u svom odgovoru iz 11. juna istakao kako je postavljanje ovog reklamnog panoa bilo dozvoljeno tek nakon što firma "Aumento" dobije odobrenje nadležnog organa za ceste, no da je pribavljanje dokumentacije u toku, a pano već postavljen.