Službena lica
79

Promijenjen pomoćni sudija i posmatrač za večerašnji sarajevski derbi

N. K.
Senad Ibrišimbegović ima koronu (Foto: NS BiH)
Senad Ibrišimbegović ima koronu (Foto: NS BiH)
Nogometaši Sarajeva i Željezničara večeras od 18:30 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igraju veliki sarajevski derbi, a Komitet za suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine napravio je određene promjene službenih lica.
Naime, umjesto prvobitno planiranog pomoćnog sudije Senada Ibrišimbegovića iz Travnika sudit će Amer Macić iz Mostara.

Ibrišimbegović je, kako saznaje portal Klix.ba, bio pozitivan na koronavirus pa zbog toga nije činio sudijsku trojku na čelu s Irfanom Peljtom iz Sarajeva ni na nedavnoj utakmici Evropske lige između Sivasspora i Maccabija iz Tel Aviva.

Umjesto njega i tada je upao Macić, koji je dobio odličnu ocjenu u Turskoj pa će i večeras biti "mahač" u Peljtinoj ekipi na Koševu.

Također, promijenjen je i posmatrač suđenja pa će umjesto Rusmira Mrkovića iz Sarajeva na Koševu biti Adnan Alispahić iz Zenice. Razlog za ovu promjenu leži u činjenici da je Mrković sutra posmatrač na utakmici Evropske lige između Antwepa i LASK-a.

Glavni sudija večerašnjeg derbija bit će Peljto, osim Macića asistirat će mu i Davor Beljo iz Mostara, četvrti sudija je Admir Šehović iz Sarajeva, dok je delegat Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva.