Predsjednik UEFA-e
128

Čeferin: Svakakve sam ljude vidio u životu, ali zmije poput šefa Juventusa nikad

N. K.
Agnelli i Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Agnelli i Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin je na konferenciji za medije nakon sjednice Izvršnog odbora žestoko napao šefove Juventusa i Manchester Uniteda - Andreu Agnellija i Eda Woodwara.
Čeferin se naravno osvrnuo na osnivanje Superlige čiji su utemeljitelji, između ostalih, Juventus i United.

"U životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mom životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerojatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti. Woodward me nazvao u četvrtak i rekao mi je da je zadovoljan promjenama koje stižu u Ligu prvaka te da bi želio razgovarati o finansijskom fair-playu. Svašta sam u životu radio, bio sam advokat u kaznenim postupcima, ali ovo nikad nisam doživio. Nisam znao da se oko mene nalaze zmije, ali sad znam", rekao je Čeferin.

Podsjetimo, Čeferin je potvrdio da igrači koji će nastupati u Superligi neće moći igrati za reprezentacije u UEFA-inim i FIFA-inim takmičenjima.

Također, tri kluba polufinalista Lige prvaka koji su utemeljitelji Superlige (Manchester City, Real Madrid i Chelsea) neće biti izbačeni iz ovosezonskog takmičenja i Liga prvaka će završiti normalno.