Nije pravo vrijeme
44

I Zrinjski odbio poziv FK Sarajevo za sastanak o suđenju, predložili i novi termin

K. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Mostarski Zrinjski također je odbio poziv FK Sarajevo na današnji sastanak klubova Premijer lige BiH s obrazloženjem da se on treba održati hladne glave i prilikom relaksiranih odnosa.
Bordo tim je danas zakazao sastanak sa premijerligašima kako bi raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja o elitnom rangu takmičenja u bh. nogometu. Ipak, iz Zrinjskog su, baš kao i iz Željezničara, odbili taj poziv.

"HŠK Zrinjski želi obavijestiti javnost da je odbio poziv FK Sarajevo na zajednički sastanak klubova Premijer lige BiH.

Iako je naš klub uvijek spreman na konstruktivan razgovor, pogotovo o temama koje su navedene u dostavljenom dnevnom redu - "Premijer liga u budućnosti" i "Osnivanje Udruženja premijerligaša", HŠK Zrinjski najiskrenije vjeruje da o tako ozbiljnim temama treba razgovarati hladne glave i prilikom relaksiranih odnosa, a svi smo svjedoci da to danas, nažalost, nije slučaj.

Naime, tako ozbiljne teme su iznimno važne i kao takve zaslužuju ozbiljnu pripremu, a nikako ne ad hoc prijedloge i to u trenutku kada najmanje razgovara o konstruktivnim idejama za dobrobit Premijer lige.

Stoga smo predložili da se navedeni sastanak prolongira za početak juna, odnosno nakon završetka aktualne sezone", piše u saopćenju Zrinjskog.

Podsjećamo, FK Sarajevo je prije dva dana uputio poziv klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine na zajednički sastanak u cilju pronalaska rješenja neregularnosti s kojima se klubovi susreću u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja.