Promjena karata na stolu
633

Mourinho vrlo ljut na Džeku zbog načina na koji je napustio Romu

H. H.
Portugalac je u svojim planovima za novu sezonu imao Džeku (Foto: Twitter)
Portugalac je u svojim planovima za novu sezonu imao Džeku (Foto: Twitter)
Dok se čeka ozvaničenje transfera Edina Džeke u Inter, pojedini italijanski mediji i izvorili bliski Romi tvrde da je trener Vučice Jose Mourinho vrlo ljut na bh. igrača zbog načina na koji je napustio klub.

Portugalac je u svojim planovima imao Dijamanta i računao je na njega u novoj sezoni. Džeko je ipak odlučio prihvatiti ponudu Intera, iako je prethodno istakao da je spreman na ostanak u Romi i stavio se na raspolaganje novom treneru Vučice.

Sve to je naljutilo Mourinha, koji ga je prvo ostavio na klupi protiv Betisa, a zatim je Džeko trenirao odvojeno od ekipe, dok su dva kluba dogovarala transfer.

Džekin odlazak je bio pomalo iznenadan, ali bh. napadač je već tokom zime imao džentlmenski dogovor sa čelnicima Rome da može napustiti klub ukoliko dobije zadovoljavajuću ponudu, što se na kraju i desilo.

Uprava Vučice je ispoštovala dogovor, a ujedno je odlaskom Džeke napravila i značajnu finansijsku uštedu s obzirom na to da je Dijamant imao godišnju platu 7,5 miliona eura.

Roma desetak dana prije početka Serije A mora tražiti novog napadača, a glavna meta rimskog kluba je Tammy Abraham iz Chelseaja. Njega je lično kontaktirao Mourinho, dva kluba praktično imaju i dogovor, a konačna odluka je na igraču koji razmatra i ponudu Arsenala.