iz Crotonea u Milan
5

Brazilac nevjerovatne životne priče predstavljen u Milanu: Nisam spavao nikako čekajući vijesti

D. P.
Messias je postao nogometaš s 24 godine (Foto: AC Milan)
Messias je postao nogometaš s 24 godine (Foto: AC Milan)
Posljednje pojačanje Milana za novu sezonu, Brazilac Junior Messias, obratio se medijima i predstavio svoje ambicije.
Messias je igrač koji sa sobom nosi nevjerovatnu životnu priču. Do 24. godine nije bio nogometaš, u Italiju je došao za boljim životom iz rodnog Brazila, ali je posjedovao veliki talent.

Otkrio ga je nekadašnji nogometaš Torina Ezio Rossi, koji ga je doveo u amaterski Casale 2015. godine. Iz godine u godinu Messias je napredovao i mijenjao rangove, stigavši do profesionalnog ugovora. Najviše se dokazao prošle sezone igrajući za Crotone u kojem je bio drugi najbolji dribler u Seriji A.

Sada je predstavljen u Milanu i zajedno s velikanima poput Zlatana Ibrahimovića u 30. godini igrat će Ligu prvaka. Ipak, na konferenciji za medije nije želio pričati o svojoj prošlosti.

"Nisam spavao nikako, čekao sam vijesti o transferu u Milan. Menadžer me nazvao u 2:30 po noći i tada sam pričao s predsjednikom Crotonea, Maldinijem i Massarom. Bio sam presretan. Ostali klubovi su me željeli dovesti, ali kada vas Milan pozove, ne razmišljate ni o čemu drugom", rekao je brazilski ofanzivac.

Iskusni nogometaš, koji je do 24. godine nogomet igrao na ulicama Ipatinge, najavio je da će opravdati povjerenje kluba kao što je Milan.

"Došao sam da igram kako treba igrati nogometaš Milana. Nosim uspomene iz prošlosti, ali me to sada ne zanima. Želim dokazati da sam spreman", zaključio je Messias.

Brazilac može igrati na svim pozicijama u veznom redu, posebno na onim ofanzivno orijentisanim, ali mu je primarna krilo, s obje strane.