Željo dočekuje lidera
34

Ivković: Dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 naša; Zec: Najteže mi je biti zdrav

H. H.
Tomislav Ivković očekuje bolje izdanje svoje ekipe nego protiv Tuzla Ciytja (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Pvodom utakmice 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Zrinjskog u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili trener Želje Tomislav Ivković i prvotimac Ermin Zec.

Strateg Željezničara apostrofirao je da mostarski klub vrijedi mnogo više nego njegova ekipa, ali do to ne mora ništa značiti.

"Dolazi nam jedan protivnik koji je u posljednih šest-sedam godina najtrofejnija ekipa u BiH. Ekipa dobro posložena i klub koji jako dobro funkcionira. Kada bih radio usporedbu, dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 Željezničara. Ipak, u nogometu to nije garancija, jer onda bi PSG i Manchester City pobjeđivali sve, a to nije slučaj", kazao je Ivković, dodavši:

"Neke stvari ćemo morati promijeniti. Defanzivno smo bili loši protiv Tuzla Cityja, a sada morao napraviti dobar miks da budemo dobri i prema naprijed i nazad. Očekujem interesantnu, dinamičnu i dobru utakmicu. Kada igramo na Grbavici, nikome nije lako, pa makar jedan posto na našu stranu."

Ivković se posebno osvrnuo i na Nemanju Bilbiju, objanivši zašto je drugačiji od ostalih nogometaša u ligi.

"Zrinjski preferira igru po bokovima i ima Bilbiju koji je jedan od najinteligantnijih igrača u ligi. Ima urođen osjećaj da bude tamo gdje treba i zato je drugačiji od ostalih. Kada ga ne vidiš tada je najopasniji, a dok je prisutan u igri, onda nije opasan. Ipak, Zrinjski nije samo Bilbija, jer imaju vrlo dobru ekipu koja se uvijek bori za vrh", kazao je Ivković.

Ermin Zec se nedavno vratio na teren i kako sam kaže, konačno je spreman i zdrav.

"Drago mi je da sam zdrav, jer izgleda da mi je to najteže biti. Zadnju utakmicu nismo bili na nivou, ali igramo kod kuće i vjerujemo u našu ekipu. Vjerujem da ćemo odigrati dobro i ostvariti pobjedu pred našim navijačima. Učinit ćemo sve da dođemo do prijeko potrebnih bodova", izjavio je Zec.

Utakmica Željezničar - Zrinjski igra se na Grbavici u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

Tabela: