Kanton Sarajevo
515

Vranić: Krećemo u veliku kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić poručio je da kreće potpuna kontrola svih privatnih zdravstvenih ustanova u skladu s njihovim rješenjima o djelokrugu rada.
On je najavio da će se provjeravati i eventualni rad na crno i izdavanje fiskalnih računa.

"Ako se utvrde veće nepravilnosti, poništit ćemo rješenja", poručio je.

Ova najava stiže nakon što je tokom operacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Sarajevo djevojčica iz Kaknja završila u komi. Slučaj istražuje policija, tužilaštvo i kantonalna inspekcija.

Inače, tokom prvih provjera ustanovljeno je da dr. Nina Jovanović nije član Ljekarske komore KS i nema licencu komore, dok dr. Jasmina Halimić posjeduje važeću licencu i članica je Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo jutros su ušli u prostorije privatne poliklinike "Bejtović" u vezi sa slučajem djevojčice iz Kaknja koja je završila u komi nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu.

Doktor Benjamin Bejtović je jučer kazao kako je on iznajmio prostor za operaciju, ali da je operacija rađena u privatnoj ordinaciji "Halimić" s obzirom na to da su u njihovim prostorijama dvije ordinacije.