Problemi za Čehinju
26

Renata Voracova također ostala bez vize u Australiji, smještena u isti hotel kao i Đoković

D. B.
Renata Voracova
Renata Voracova
Češka teniserka Renata Voracova našla se u istim problemima u Australiji kao i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Voracova je već nastupala na "zagrijavanju" u Melbourneu, ali ju je Australska granična služba zadržala, a potom i odvela u isti hotel u kojem se trenutno nalazi i Đoković.

Tridesetosmogodišnja Čehinja je navodno dobila informaciju od zvaničnika za imigraciju da mora napustiti zemlju jer je u Australiju stigla zahvaljujući sličnom medicinskom izuzetku koji je "iskoristio" i Đoković. Zbog toga je Voracova smještena u Hotel Park u Carltonu, gdje se nalazi i popularni Nole.

Još uvijek nije jasno kada je Voracova stigla u Australiju prije nego je nastupila na turniru ženskog dubla Gippsland Trophy, koji je počeo 4. januara u Melbourneu. Također, nije poznato ni da li će se teniserka žaliti na odluku vlasti.

Ona je dobila dozvolu za ulazak u zemlju kao medicinski izuzetak jer je prebolovala koronavirus u proteklih šest mjeseci, a to ukazuje na činjenicu da nije vakcinisana.

Voracova je u kontaktu s češkim diplomatama, a ambasada Češke u Canberri tek treba da se oglasi o ovom pitanju.

Zadržavanja u pomenutom hotelu su uslijedila nakon što je ministrica unutrašnjih poslova Karen Andrews saopćila da su zvaničnici za imigraciju dobili informaciju o tome da su još neki teniseri(ke) ušli u zemlju s netačnim ili nepotpunim aplikacijama za vizu.