Ročište u ponedjeljak
136

Poznate četiri opcije za Novaka Đokovića pred izlazak na sud

N. K.
Novak Đoković (Foto: Instagram)
Novak Đoković (Foto: Instagram)
S velikom pažnjom pratit će se izlazak srbijanskog tenisera Novaka Đokovića pred sud u Melbournu, a australski mediji su otkrili kako ishod može da se završi na jedan od četiri načina.
Ročište povodom žalbe na odluku australskih vlasti da mu ukinu vizu održat će se u 10:00 sati po lokalnom vremenu, odnosno oko ponoći u noći između nedjelje i ponedjeljka po srednjeevropskom.

Nije poznato koliko dugo bi sve to moglo da traje, a četiri opcije za Novaka kada se sve završi su:

  • da Đoković dobije slučaj, da ostane i igra na Australian Openu

  • da izgubi slučaj i napusti Australiju

  • da sudija odluči dodatno razmotriti slučaj i Đokoviću izda specijalnu dozvolu za učešće na Australian Openu dok se slučaj ne riješi

  • da sudija odluči dodatno razmotriti slučaj, ali da Đokoviću ne izda specijalnu dozvolu da igra na Australian Openu i da Novak zbog toga napusti Australiju.

Inače, poznati advokat Justin Quill se ponovo oglasio po tom pitanju i potvrdio vjerovanja da će Đoković igrati na prvom Grand Slamu sezone.

"Postoje dobre šanse da će Novak igrati na Australian Openu. Ne kažem da će dobiti slučaj, već da će njegovi advokati i sud smatrati da za odluku treba više vremena i da će mu dozvoliti da ostane u Australiji i da igra. Advokati mogu to produžiti na nekoliko sedmica pa čak i mjeseci", objasnio je Quill te dodao kako bi upravo predstojeći turnir mogao imati veliki utjecaj na sud.