Proživljavala dramu
42

Češka teniserka nakon deportacije iz Australije: Nisam ljuta na Đokovića

N. K.
Voračova u vozilu tokom deportacije iz Australije (Foto: Twitter)
Voračova u vozilu tokom deportacije iz Australije (Foto: Twitter)
Češka teniserka Renata Voračova (38) je rekla kako se nada da će Novaku Đokoviću biti dozvoljen nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu.
Voračova je sa srbijanskim teniserom proživljavala pravu dramu posljednjih dana u Melbourneu jer je i njoj zbog epidemioloških razloga bio zabranjen ulazak u Australiju.
Međutim, za razliku od Đokovića, ona se vratila kući.

"Bilo bi dobro da Đoković zaigra na Australian Openu, ne samo zbog njega. Nadam se da će igrati jer zbog tenisa smo i otišli tamo, a ne da budemo dio nekih unutrašnjih igara. Tamo sam bila cijelu sedmicu i otkako je on došao, sve se promijenilo. Nisam ljuta na njega. Samo sam tužna da se ovo dogodilo. Ovo je jedan od najvećih turnira. Odete i onda se tako nešto dogodi. Ne mogu zamisliti da je ovako nešto moguće u 21. stoljeću, rekla je Renata.

Potom je Čehinja istakla da je cijela situacija za nju bila užasna i da nije znala šta napraviti.

"Nisam znala šta da radim nakon ispitivanja, koja su mi prava. Bili su uz mene pravnici koji su mi pomagali. Oni se nisu žalili sudu tako da nisam znala da to mogu. Samo sam slijedila savjete koje su mi dali. Veliko je olakšanje da sam poslije svega kod kuće. Nisam se dobro osjećala, nisam mogla ni spavati ni jesti" poručila je Čehinja.