Supermodel iz 90ih
3

Linda Evangelista pokazala kako izgleda nakon tretmana za koji tvrdi da ju je "deformisao"

N. O.
Linda Evangelista na naslovnici magazina People (Foto: Twitter)
Linda Evangelista na naslovnici magazina People (Foto: Twitter)
Nekada jedna od najfotografisanijih osoba na svijetu, supermodel Linda Evangelista već skoro pet godina živi povučeno zbog kozmetičkog tretmana za koji tvrdi da joj je upropastio život. Za magazin People podijelila je svoju priču i pokazala kako njeno tijelo izgleda danas.

U ovosedmičnom izdanju magazina "People" Evangelista govori o emocionalnoj i fizičkoj boli koji je bacio sjenu na njen život poslednjih godina, nakon što je radila CoolSculpting – popularnu procedura "zamrzavanja masti".

Tretman je promoviran kao neinvazivna alternativa liposukciji, a bivšu manekenku je ostavio "trajno deformisanu" i "brutalno unakaženu".

Evangelista je u septembru podnijela tužbu protiv matične kompanije CoolSculptinga, Zeltiq Aesthetics Inc., za odštetu od 50 miliona dolara, navodeći da nije bila u mogućnosti da radi otkako se podvrgnula sesijama CoolSculptinga od avgusta 2015. do februara 2016. godine.

"Voljela sam da budem na modnoj pisti. Sada se plašim da naletim na nekoga koga poznajem", ispričala je za People kroz suze.

Lindino tijelo nakon tretmana (Foto: People)
Lindino tijelo nakon tretmana (Foto: People)

"Ne mogu više da živim ovako, u skrivanju i sramoti. Jednostavno ne mogu više da živim u ovom bolu. Spremna sam da konačno progovorim", kazala je.

U roku od tri mjeseca nakon Evangelistinih tretmana, počela je primjećivati ​​izbočine na bradi, bedrima i grudima. Ista područja koja je željela smanjiti odjednom su rasla. Potom su ti dijelovi tijela utrnuli.

"Pokušala sam to sama popraviti, misleći da radim nešto pogrešno", kazala je Evangelista i ispričala kako je počela držati dijetu i više vježbati.

Konačno, u junu 2016. godine otišla je kod svog doktora kada joj je dijagnosticirao paradoksalnu adipoznu hiperplaziju (PAH), što je rijetka nuspojava koja pogađa manje od 1 posto CoolSculpting pacijenata gdje proces zamrzavanja uzrokuje zgušnjavanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva.

Lindino tijelo nakon tretmana (Foto: People)
Lindino tijelo nakon tretmana (Foto: People)

Evangelista navodi da kada je njen doktor kontaktirao matičnu kompaniju CoolSculptinga u vezi sa dijagnozom, kompanija mu je rekla da žele da "isprave grešku" i ponudila da plati liposukciju kod hirurga po izboru kompanije. Međutim, tražili su i da potpiše ugovor o poverljivosti - što je odbila.

Evangelista se podvrgnula liposukciji o svom trošku te je morala nositi pojas, ali se masno tkivo vratilo i nakon ponovljene operacije, a za People je pokazala kako izgleda njeno tijelo.

"Ako hodam bez pojasa u haljini, trenje kože skoro može izazvati krvarenje", ispričala je.

Također kaže da je i njeno držanje poremećeno jer više ne može staviti ruke uz bok.