Prvi mečevi 1/16 finala
26

Barcelona nemoćna i u Evropskoj ligi, pažnju privukao debakl Borussije Dortmund

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone remizirala je protiv Napolija na svom Nou Camp stadionu rezultatom 1:1 u prvom meču 1/16 finala Evropske lige, dok je u istom terminu Borussia Dortmund doživjela težak poraz od Rangersa rezultatom 4:2.

Napoli je u vodstvo stigao u 29. minuti golom Zielinskog, a konačnih 1:1 postavio je Torres golom iz diskutabilnog penala u 59. minuti.

Do kraja susreta je Barcelona imala još nekoliko velikih šansi da dođe do potpunog preokreta i pobjede, no nisu bili precizni i putnik u osminu finala će biti odlučen u uzvratnom meču u Italiji.

Škotski Rangers odigrao je sjajan meč protiv Borussije Dortmund u gostima, a na kraju je slavio rezultatom 4:2.

Tavernier je iz penala pogodio za vodstvo gostiju u 38. minuti, a samo tri minute nakon toga Morelos postiže drugi gol i donosi veliko vodstvo Rangersu. U četvrtoj minuti drugog poluvremena Lundstram pogađa za 0:3 i muk domaćih navijača, no ubrzo nakon toga Bellingham je smanji na 3:1.

Nije prošlo previše vremena i Zagadou postiže autogol za vodstvo gostiju od 4:1, a konačnih 4:2 postavio je Guerreiro u 82. minuti.

U sjajnom meču Betis je kao gost pobijedio Zenit rezultatom 3:2, dok je Sheriff na svom terenu bio bolji od Brage sa 2:0.