Premiership
23

Nezaustavljivi Liverpool pregazio Leeds i gotovo stigao Manchester City na vrhu tabele

N. K.
Liverpool - Leeds (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u 19. kolu Premiershipa ekipu Leedsa rezultatom 6:0 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši šesti uzastopni ligaški trijumf.

Krenulo je dobro po Redse budući da je Salah već u 15. minuti doveo domaće u vodstvo sigurnim golom iz penala. Nakon pola sata igre na semaforu je stajalo 2:0. Ovaj put strijelac je bio Matip na asistenciju večeras raspoloženog Salaha.

Egipćanin se nije tu zaustavio pa je samo pet minuta kasnije postigao novi gol, a zanimljivo da je to učinio ponovo s bijele tačke. Prvo poluvrijeme je tako okončano rezultatom 3:0 za Liverpool.

I u drugom poluvremenu Leeds je bio nemoćan, dok je Liverpool bez mnogo problema kroz posjed lopte dolazio do prilika za gol. Na 4:0 povisio je deset minuta prije kraja meča Mane na asistenciju Hendersona, a sjajni Senegalac je sudijskoj nadoknadi postigao i peti gol. Konačnih 6:0 postavio je Van Dijk u posljednjim sekundama.

Liverpool je večerašnjim trijumfom prišao lideru Manchester Cityju na samo tri boda. S druge strane, Leeds je na 15. poziciji. U narednom kolu Liverpool dočekuje West Ham, dok će Leeds dočekati Tottenham.

U preostale dvije utakmice odigrane večeras, Burnley je priredio iznenađenje i golom Meeja pobijedio favorizovani Tottenham, dok je Crystal Palace razbio na gostovanju ekipu Watforda rezultatom 4:1.

Rezultat i strijelci:

Burnley - Tottenham 1:0 (Mee 71')

Watford - Crystal Palace 1:4 (Sissoko 18' - Mateta 15', Gallagher 42', Zaha 85', 90')

Liverpool - Leeds 6:0 (Salah pen. 15', pen 35', Matip 30', Mane 80', 90+1', Van Dijk 90+3')

Tabela: