Premijer liga BiH
238

Velež s igračem manje pobijedio Široki Brijeg u slavljeničkoj atmosferi

H. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Veleža pobijedili su Široki Brijeg rezultatom 1:0 u okviru 24. kola m:tel Premijer lige uprkos igraču manje kojeg su imali gotovo kompletno drugo poluvrijeme.
Susret je obilježio i povratak domaće publike na tribine stadiona Rođeni nakon 192 dana, nakon što je Veležov stadion bio suspendovan na šest mečeva bez prisustva publike poslije navijačkih nereda na utakmici protiv Borca.

Povratak navijača na stadion Rođeni poklopio se sa 41. rođendanom navijačke grupe Red Army koja je za ovu priliku spremila i posebnu koreografiju i bakljadu.

Utakmica se igrala u teškim uslovima nakon što je kiša u Mostaru padala tri dana bez prestanka i teren je bio natopljen vodom, te je prvo poluvrijeme bilo veoma siromašno.

Opasniji su bili gosti koji su sredinom prvog dijela imali dvije dobre prilike. Prvo je mladi Blagaić s desetak metara iz povoljne pozicije šutirao preko gola u 27. minuti, a već u narednoj akciji udarac Vukoje iskosa prohujao je pored lijeve stative.

Rođeni su bili potpuno bezopasni i nisu ozbiljno ugrozili gol Miškića za 45 minuta.

Na startu drugog dijela Velež je ostao s igračem manje u 57. minuti kada je Bajrić srušio Ikića, a sudija Bojo mu je pokazao crveni karton jer je prema njegovom mišljenju bio posljednji igrač odbrane.

Nakon slobodnog udarca sa 18 metara Ikić je pogodio prečku i Velež je imao sreće.

I kada se činilo da Rođeni s igračem manje ne mogu uraditi mnogo toga u 76. minuti desio se trenutak odluke. Nakon greške Muse i udarca Haskića lopta se odbila do rezerviste Brandaoa koji je iz blizine matirao Miškića i donio veliku pobjedu Veležu 1:0.

Velež će u narednom kolu gostovati Slobodi, dok je Široki Brijeg domaćin Posušju.

Rezultat i strijelac:

Velež - Široki Brijeg 1:0 (Brandao 76')

Tabela: