Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Borac - Sarajevo 1:0

K. H.
Foto: Screenshot/Arena Sport
Foto: Screenshot/Arena Sport
Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igrao se derbi meč 28. kola nogometne Premijer lige BiH između FK Borac i FK Sarajevo, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos susreta.
Kraj utakmice

Rezultat i strijelac:

Borac - Sarajevo 1:0 (Lukić 34')

90+2' - Moraitis je glavom šutirao, ali lopta ide pored gola.

90' - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

90' - Šansa za Borac, ali je Dizdarević odbranio udarac Cucina. Bila je to zlatna šansa da se riješi pitanje pobjednika.

85' - Napada Sarajevo, ali većinom su to jalovi napadi koji završavaju greškama u završnoj trećini terena. Uz to, domaći igrači koriste svaku moguću šansu da ubiju tempo.

80' - Šansa za Sarajevo, ali se Hebibović i Čataković nisu najbolje snašli, tačnije, Hebibović je svom napadaču odnio loptu s noge u trenutku kada je imao otvorenu poziciju za udarac.

79' - Kobiljar je ubacio za Hebibovića, ali njegov udarac glavom je otišao preko gola.

76' - Velika šansa za Sarajevo. Hebibović je ubacio, Ahmetović dobro šutira glavom, ali Četković to fantastično brani i spašava svoj tim. Lopta je išla po sredini terena pa je i to pomoglo domaćem čuvaru mreže da je zaustavi na putu prema mreži.

72' - Sve manje vremena za Bordo tim. Kobiljar je dobio žuti karton zbog prigovora.

69' - Ramić i Čataković na terenu umjesto Đokanovića i Varešanović. Moraitis umjesto Lukića, strijelca jedinog gola na meču.

66' - Šansa i na drugoj strani, ali su domaći igrači zakomplikovali.

65' Velika šansa za Sarajevo! Pidro je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio za Kapića čiji udarac iz voleja odlazi preko gola. Ahmetović je u igri umjesto Bagarića.

57' - Veliki pritisak Sarajeva, ali nisu uspjeli šutirati prema golu domaćih. U nastavku akcije je lopta došla do Avramovskog, no njegov udarac je otišao visoko preko gola. Treći takav pokušaj Bordo tima u drugom poluvremenu.

51' - Ćorić je ubacio za Cvijanovića, ali bivši napadač Veleža je malo zakasnio i nije uspio zahvatiti loptu.

50' - Šansa za Sarajevo! Kapić se lijepo oslobodio za prostor, šutirao je, ali lopta također ide preko gola. Nešto aktivnija igra Sarajeva u drugom dijelu.

47' - Šutirao je Đokanović sada s distance, ali je lopta otišla visoko preko gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli gostujući igrači. Kobiljar i Kapić su na terenu umjesto Velkoskog i Šećerovića.

Prvo poluvrijeme

45' - Igrat će se još jedan minut sudijske nadoknade.

44' - Pao je tempo igre sada, obje ekipe kao da čekaju kraj prvog poluvremena. Borac golom Lukića iz 34. minute vodi sa 1:0.

37' - Velika šansa za Sarajevo! Šećerović je ubacio iz kornera, Avramovski sjajno šutira iz voleja, ali Četković fenomenalno brani. U nastavku akcije probao Dupovac, ali golman Borca na mjestu i s ove dvije intervencije je spasio svoj tim.

35' - Meleg je probao s distance, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Borac - Sarajevo 1:0 (Lukić 34')

34' - Gooooooooooooool! Borac vodi protiv Sarajeva. Nakon centaršuta s lijeve strane Pidro i Šećerović su jako loše reagovali, lopta je došla do Lukića koji udarcem "iz koljena" pogađa za 1:0.

33' - Sarajevo je u potpunosti preuzelo kontrolu nad igrom.

30' - Velika šansa za Sarajevo! Bila je to sjajna duga lopta za Varešanovića, ali mu je Četković odbranio situaciju jedan na jedan.

26' - Šećerović je ubacio loptu za Lazića, ali on loše šutira glavom.

24' - Sjajna lopta za Vušurovića, ali je Dizdarević fantastično istrčao i u posljednji trenutak izbio loptu. Gosti bez prave šanse u prvih 25 minuta.

23' - Utakmica je nastavljena i čini se da su svi problemi riješeni.

18' - Prekinut je sada meč jer je među nogometašima došlo do fizičkog obračuna. Velkoski i Ćorić su sve započeli, a kasnije su se uključili i svi drugi igrači. Varešanović i Velkoski su dobili žute kartone, kao i Milojević u Borcu.

Sukob igrača na terenu, Milojević je za vrat uhvatio Velkoskog
Sukob igrača na terenu, Milojević je za vrat uhvatio Velkoskog

11' - Velika šansa za Borac! Lukić je šutirao s nekih 15-16 metara, ali brani golman Sarajeva. Bila je to odlična akcija domaćeg tima.

9' - Žestok pritisak Borca koji je znatno bolji tim od Sarajeva u prvih 10 minuta.

6' - Pokušaj Varešanovića s distance, ali lagano to brani golman Borca.

5' - Vušurović je odlično probio po desnoj strani, ubacio u peterac Sarajeva, ali je Đokanović bio na pravom mjestu i izbacio loptu.

3' - Meleg je ubacio iz kornera, odbrana Sarajeva čisti, nakon čega je Ćorić šutirao daleko pored gola.

2' - Prvi opasan napad za Borac, Ayaz je proigrao Begića koji ubacuje, ali reaguje odbrana Sarajeva i izbacuje loptu nakon centaršuta s desne strane.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli nogometaši Borca.

16:59 - Sve je spremno za početak utakmice.

16:50 - Kako Borac ima sedam bodova prednosti nad Sarajevom, to je i posljednja šansa za Bordo tim da uhvati priključak i pokuša izboriti evropska takmičenja kroz Premijer ligu. U igri ih ostavlja samo pobjeda i toga je svjestan trener Aleksandar Vasoski.

"Posljednja šansa da uhvatimo treće mjesto koje vodi u Evropu. Igramo protiv ekipe koja posebno dobro igra kući, ali mi nismo bez šansi. Znamo šta nama i našim navijačima znači ova utakmica. Tako ćemo se i postaviti. Moramo do samog finala Kupa stvoriti pobjedničku atmosferu jer nam se samopouzdanje poljulalo nakon posljednjeg poraza. Mislim da smo dovoljno kvalitetni i hrabri da napravimo nešto u ovoj utakmici", rekao je Vasoski u najavi velikog derbija.

Glavni arbitar je Luka Bilbija iz Prijedora.

Treneri Tomislav Ivković i Aleksandar Vasoski odredili su početne sastave:

16:37 - Borac igra u sastavu: Ćetković, Ćorić, Begić, Donald, Vojnović, Subić, Lukić, Meleg, Ayaz, Milojević i Vušurović.

Na klupi Borca su: Pavlović, Cucin, Kujundžić, Brkić, Strahinja, Cvijanović, Čavić, Popara i Moraitis.

Za Sarajevo od prve minute igraju: Dizdarević, Dupovac, Lazić, Hebibović, Pidro, Šećerović, Đokanović, Varešanović, Avramovski, Velkoski i Bagarić.

Na klupi Sarajeva su: Šahinović, Šabanović, Ahmetović, Ramić, Palić, Ramić, Kapić, Kobiljar i Čataković.

16:40 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 28. kola Premijer lige BiH između Borca i Sarajeva. Susret se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 17 sati.