Pomenuo Zmaja
116

Hit igrač Serije A odabrao Srbiju, Piksi poručio: Pa nisam bio u Milanu zbog Radeta Krunića

D. P.
Selektor Srbije se dotakao Krunića (Foto: EPA-EFE)
Selektor Srbije se dotakao Krunića (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi potvrdio je da naše komšije dobijaju veliko pojačanje iz Serije A.

Ime Lazara Samardžića hit je u Italiji. Mladi njemački reprezentativac igra odlično nakon prelaska u Udinese tokom ljeta i svoj klub vodi do samog vrha tabele nakon osam kola nove sezone.

Samardžić (20) je igrač srbijanskog porijekla, ali koji je rođen u Berlinu i u Njemačkoj je naučio igrati nogomet. Ljetos je iz Herthe prešao u Udinese i odmah počeo dominirati, a mediji u Srbiji nadali su se da će izabrati njihovu reprezentaciju.

To je danas potvrdio medijima na konferenciji na kojoj je objavio spisak reprezentativaca za predstojeće obaveze u Ligi nacija. Samardžića nema na spisku dok se ne riješi dokumentacija.

No, ono što je privuklo pažnju, jeste način na koji je to selektor Stojković objasnio. Iz nekog razloga Piksi je u obrazloženje uvukao reprezentativca BiH Radeta Krunića nakon što je gledao utakmicu Milana i Udinesea na startu nove sezone.

"Što se tiče debitanata, tu je trebao biti i Samardžić iz Udinesea. Pa nisam išao u Milano da gledam Radeta Krunića, već Samardžića. On nema dilemu da li će igrati za Njemačku ili Srbiju. Lazar Samardžić ima ime i prezime koje govori za koga treba da igra, bez obzira što je igrao za sve mlade selekcije Njemačke", rekao je selektor Srbije.

Piksi je ponovo pokazao šta znači kada je selektor posvećen poslu kojeg bavi i redovno obilazi utakmice, ali ostaje enigma da li je ova izjava podcjenjivačka prema reprezentativcu BiH i prvaku Italije te u kojem kontekstu ga je doveo u vezu s reprezentacijom Srbije.