Skup u Istočnom Sarajevu
4

Dodik: Evropa nas vara posljednjih 20 godina, to će prestati nakon izbora

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U Istočnom Sarajevu večeras je održan predizborni skup SNSD-a, a prisutnima se u uobičajenom tonu obratio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je po ko zna koji put ponovio kako će Bosna i Hercegovina biti ustavna sa dva entiteta ili je "neće ni biti". Komentarisao je i posljednju odluku ustavnog suda te ponovio, u šovinističkom tonu, kako "dva Nijemca, jedan šiptar i dva muslimana" donose odluke te da to "neće proći".

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome kako oni koji ne vole ovu zemlju mogu je iznijeti samo na cipelama.

"Moram reći da je napredovao, prije smo bili u opancima, sad smo se civilizovali malo", rekao je te mu poručio kada budu odlazili da će "otići sa 49 posto države, a jedne noći će i on to saznati".

Na pitanje vidi li Republiku Srpsku kao nezavisnu poručio je: "Da, mi imamo sve elemente države osim međunarodnog priznanja, imamo teritorij, imamo stanovništvo".

Dao je i komentar na pitanje da li vidi BiH u Evropskoj Uniji: "Vrijeme Evropske unije je prošlo, izgubljen je entuzijazam za tu stvar", rekao je te dodao da je "Evropa u posljednjih 20 godina za nas prevara, davali smo mnoge nadležnosti a oni su nam ispostavljali nove račune", te da će "to prestati nakon ovih izbora".