Emina Jahović godinama njeguje vitku figuru, podijelila je i recept iz svoje kuharice
Pjevačica koja će ovog januara proslaviti 41. rođendan izgleda bolje nego ikad, a mnogi komplimenti upućeni su upravo njenoj vitkoj figuri.
Dok se njeni fanovi pitaju šta stoji iza linije pjevačice, Emina je ranije otkrila kako to može pripisati redovnim treninzima, ali i planu ishrane koji joj sastavlja nutricionista, a koji isključuje upotrebu šećera i žitarica, kao i drugih genetski modifikovanih namirnica.
I pored toga što su iza nje dvije trudnoće, ali što je priznala da ponekad i sama ne može odoljeti slatkišima, Emina i danas ima savršeno ravan stomak, a nedavno je podijelila i svoj omiljeni recept za pastu sa crvenim sosom.
Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan (ili 2 manja)
- 1 glavica crnog luka
- bijeli luk
- 1 ili 1,5 konzerva paradajza kapri
- 2 kašike sitno sjeckanog sušenog paradajza
- malo bibera i šećera
- rendani parmezan
- so, biber, origano
Priprema:
Plavi patlidžan isjeckati na sitne dijelove i propržiti na maslinovom ulju. U drugoj tavi izdinstati sitno sjeckani luk, pa zatim dodati i bijeli luk, usitnjeni sušeni paradajz, paradajz iz konzerve te patlidžan. Začiniti po želji, a zatim kuhati na laganoj vatri 15-20 minuta. U međuvremenu skuhati tjesteninu, uz koju ćete, nakon umaka, dodati i ribani parmezan.
Kako sve izgleda u konačnici, Emina je pokazala na svom Instagramu.
Inače, pjevačica je ranije otkrila kako je jedna od njenih taktika da ostane vitka i to da jednom mjesečno gladuje 48 sati.
"Gladujem jednom mjesečno. To radim već neko vrijeme. Ne jedem po 48 sati tačno", rekla je za srbijanske medije.
Ova specifična "dijeta" nije strana mnogim ljubiteljima zdrave ishrane, a služi da se organizam očisti od toksina.