S nastupa u Sarajevu
83

Snimak iz 2003. godine privukao pažnju: Hari Mata Hariju se na sceni pridružili Rile i Emina Jahović

I. S.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Nastup Hari Mata Harija iz 2003. godine privukao je pažnju korisnika TikToka. Naime, tada su mu se na sceni pridružili Mirvad Kurić u ulozi Rileta iz "Vize za budućnost" i Emina Jahović, koja je tada tek započinjala muzičku karijeru.

Hari Mata Hari je tada na nastupu u diskoteci Aqua pitao Rileta ima li neko obezbjeđenje.

"Za mene nema obezbjeđenja. Ja ti doveo trebu, a ti... Jelde?", odgovorio je Rile. Konstatovali su da je djevojka lijepa.

"Kod nas se to na Vratniku zove djevojka, da." - "Kod vas ispod ono ide, jelde?", rekao je Rile. Zatim je naveo da želi pjevati pjesmu u kojoj je Hari čuvao golubove.

"Imao golubarnik pa nešto poletjelo s Čaršije", našalio se. Zatim su svi zajedno izveli pjesmu "Poletjela golubica". Mirvadov performans u ulozi Rileta nasmijao je prisutnu publiku. Ovaj snimak privukao je pažnju korisnika TikToka.

"Bolji nego pola estrade danas", "Hari je strašan profesionalac. Prisustvovao sam kada je uvježbavao bend. Sve mora biti savršeno", "Mislim da nema jačeg karaktera od daidže Rileta", neki su od komentara.

Emina je svoj prvi album "Osmi dan" objavila 2002. godine, a zatim se pridružila Hari Mata Hariju na turneji. On je u jednom intervjuu izjavio:

"Dosta sam pomagao mladim kolegicama. Emini Jahović sam pomogao na samom početku njene karijere. Za nju sam napravio 'Da l' ona zna' i 'Uzalud se budim'. Najbolje njene pjesme. Sve je odskočna daska kada počinjete. Meni se njena pjesma 'Da l' ona zna' isplatila i duhovno i materijalno."