Rasističke uvrede
44

Italijanski mediji otkrili zašto su Džeki skandirali "Cigane", razlog nema veze sa Zmajem

D. P.
Rasističke uvrede (Foto: Inter FC)
Rasističke uvrede (Foto: Inter FC)
Derbi Italije, prema tradiciji najveći nogometni susret na Apeninima između Juventusa i Intera, sinoć je prošao uz nove tenzije i incidente, a sve nije prošlo bez Edina Džeke koji je bio na meti navijača Stare dame.
Juventus je rezultatom 2:0 bio bolji od Intera, a od samog starta utakmice bilo je napeto na tribinama. U fokusu italijanskih medija je rasističko vrijeđanje Edina Džeke koje su priredili navijači Stare dame.

U više navrata s tribina je odjekivalo: "Ti si Ciganin", na što je Džeko nije ostao imun pa je priredio neprimjerenu gestikulaciju ka sjevernoj tribini.

Kako prenose italijanski mediji, razlog ovog skandiranja nema veze s Edinom Džekom. Naime, to je odgovor na identično skandiranje navijača Intera koji su vrijeđali srbijanskog reprezentativca Dušana Vlahovića još prije početka susreta.

Kako bi priredili odgovor, Juventusovi najvatreniji navijači vrijeđali su Džeku i zbog toga bi trebali biti žestoko kažnjeni.

Džeko je u Torinu odigrao svih 90 minuta, ali nije uspio pomoći svom timu da ostvari pozitivan rezultat. Nakon novog poraza Inter zaostaje jedan bod za Juventusom na tabeli Serije A. Golove za Staru damu postigli su Adrien Rabiot i Nicola Fagioli.