Pozadina sporne izmjene
127

Razočarani Piksi poručio igračima da su odigrali amaterski pa objasnio veliku grešku

N. K.
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE)
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE)
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se novinarima nakon što je Srbija u najluđoj utakmici Svjetskog prvenstva ispustila 3:1 protiv Kameruna i na kraju odigrala 3:3.
Srbija je na kraju osvojila samo jedan bod iz dvije utakmice u grupi G, a dugo će se još pričati o svim promašajima i greškama koje su napravili protiv Kameruna.

"Da je dobar dan, nije. Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Da smo uspjeli dopustiti im da dođu do 3:3, frustrirajuće je. Mislim da smo reagirali odlično poslije njihovog gola. Ekipa se potpuno podigla, napravili smo nekoliko fenomenalnih šansi, a nakon tri gola, visok izlazak naše odbrane, pokušaj pravljenja ofsajda na ovakvom nivou ne bi se trebao događati. To je amaterski i koštalo nas je pobjede. Idemo dalje, ono što sam vidio, statistika, posjed lopte i dominantnost, to u ovom trenutku ništa ne znači", rekao je Piksi.

Selektor Srbije je 56. minuti izveo strijelca prvog gola Strahinju Pavlovića, a uveo Stefana Mitrovića koji je kiksao kod oba gola Kameruna pa su brojni to nazvali velikom greškom.

"Imali smo ponovo taj peh da su dva centralna beka tražila izmjenu, Pavlović i Veljković. Morali smo reagovati s obzirom na to da su oni imali dvojicu napadača. Nemamo sreće s tim povredama, to nas brine i danas se opet pokazalo da smo morali napraviti prinudne izmjene. Igrači su reagovali odlično, bilo je lijepih golova, ali na ovakvom nivou ne smiju se raditi takve greške. Njihova dva gola su bila identična, što je neprihvatljivo za nas. Šteta, ali idemo dalje. Navijamo za Brazil protiv Švicarske. Treba biti realan i sagledati dobro. Opet kažem, šteta jer smo imali periode fantastične igre i neshvatljive greške. Nećemo se predati u svakom slučaju", poručio je Piksi.

Srbiji prijeti rani povratak kući, a sve će biti jasnije nakon što svoj meč drugog kola odigraju večeras Brazil i Švicarska.