Igra za tri uzrasta
61

Amir Ibrahimov novo je Unitedovo čudo, stvari koje je uradio ove sedmice su nevjerovatne

D. P.
Ibrahimov igra za tri uzrasta Uniteda (Foto: Screenshot)
Ibrahimov igra za tri uzrasta Uniteda (Foto: Screenshot)
Dagestanci su oduvijek bili majstori u borilačkim sportovima, no mladi Amir Ibrahimov (15) mogao bi u budućnosti biti najveći heroj tamošnjeg sporta, a dolazi iz svijeta nogometa.

Amir Ibrahimov novo je čudo od djeteta na Old Traffordu. Ovaj 15-godišnjak skrenuo je pažnju na sebe prošle godine, kada je pogodio iz slobodnog udarca protiv Manchester Cityja za osvajanje Kupa u uzrastu U-14.

Ljetos je nagrađen novim ugovorom, a ove sedmice napravio je nevjerovatne stvari igrajući za tri različita uzrasta, što dovoljno govori o kakvom se talentu radi.

U utorak je postigao pobjednički gol za U-15 tim protiv Manchester Cityja u pobjedi rezultatom 3:2. Četiri dana kasnije priredio je čudo.

Ponovo je postigao pobjednički gol u derbiju, ovoga puta za U-16 tim protiv Liverpoola, a onda je bez ikakvog odmora otišao na drugi teren i igrao u pobjedi nad U-18 timom Liverpoola rezultatom 3:2.

Naravno, takav poduhvat nije prošao nezapaženo u britanskim medijima koji su ga odmah etiketirali novim čudom na Old Traffordu. Mnogi ga po stilu igre porede sa zvijezdom Manchester Cityja Philom Fodenom.

Inače, ovaj mladi Dagestanac rođen je u Rusiji i u toj zemlji prate njegov napredak, no nedavno se odazvao pozivu u mlade reprezentacije Engleske i bit će zanimljivo vidjeti za koga će igrati u budućnosti.