Loša vijest
145

Otkrivamo zašto Edin Džeko ne igra protiv Islanda u početnom sastavu Zmajeva

K. H.
Edin Džeko (Foto: I. Š./Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: I. Š./Klix.ba)
Kapiten Zmajeva Edin Džeko večeras protiv Islanda ne igra u prvoj postavi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a razlog je, kako saznajemo, bol u leđima koji je osjetio neposredno prije utakmice.

Očekivalo se da će Zmajevi predvođeni kapitenom Džekom večeras istrčati na teren Bilinog Polja, no naš kapiten i ujedno najbolji igrač osjetio je bol u leđima i selektor Faruk Hadžibegić nije želio dodatno riskirati te je odlučio izostaviti iz ekipe.

Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, Džeko je istegao ligamente leđa i to u sportu nije nimalo bezazlena povreda, što je ujedno i razlog zbog kojeg je van tima.

Nažalost, ubrzo je stigla informacija da Džeko neće biti ni na klupi za rezervne igrače te nema nikakve šanse da pomogne večeras saigračima.

Džeko je na klupi, isključivo kako bi dao podršku ekipi, a spisak s igračima koji će igrati je poslan sinoć poslije treninga, kada se još vjerovalo da ga mogu osposobiti. Ova informacija je potvrđena za portal Klix.ba.

Umjesto Džeke u prvoj postavi Zmajeva igraju Prevljak i Demirović, a kapiten je u večerašnjem susretu golman Ibrahim Šehić.