Susreti u nedjelju u 17h
46

Poznate sudije za posljednje kolo Premijer lige, bez TV prijenosa jedan od ključnih susreta

E. B.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Nogometni savez Bosne i Hercegovine je delegirao sudije za utakmice posljednjeg kola Premijer lige.

U posljednjem kolu će pasti odluka o posljednjem učesniku kvalifikacija za Evropsku ligu, te o dvije ekipe koje će ispasti iz lige.

Prvak Zrinjski će igrati kvalifikaciju za Ligu prvaka, a Borac i Sarajevo su osigurali plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Banjalučanima i Bordo timu će se u tom evropskom takmičenju pridružiti Željezničar ili Široki Brijeg koji igraju protiv pretposljednje Slobode i posljednjeg Leotara.

Pravdu na susretu Sloboda - Željezničar će dijeliti Sarajlija Irfan Peljto, dok će i na duelu Leotar - Široki Brijeg glavni arbitar biti Sarajlija, Admir Musić. Zanimljvo, susret u Trebinju je jedini bez TV prijenosa.

Važne susrete u borbi za opstanak će igrati i Igman (Sarajevo - Igman, glavni sudija Antoni Bandić), Posušje (Posušje - Velež, Miloš Gigović), Sloga Meridian (Sloga Meridian - Borac, Aleksandar Njegomirović) i Tuzla City (Tuzla City - Zrinjski, Dragan Petrović).

S obzirom da se svi susreti igraju u nedjelju u 17 sati, a Sloboda i Tuzla City su domaćini, prednost da na Tušnju igra dobili su crveno-crni, dok će Građani svoj susret igrati u Srebreniku.

Parovi i sudije:

Sloboda - Željezničar (Irfan Peljto, MYTV)

Leotar - Široki Brijeg (Admir Musić)

Sarajevo - Igman (Antoni Bandić, MYTV)

Posušje - Velež (Miloš Gigović, Arena Sport)

Sloga Meridian - Borac (Aleksandar Njegomirović, Arena Sport)

Tuzla City - Zrinjski (Dragan Petrović, Arena Sport).

Tabela: