Povreda Španca
127

Pogledajte kako se Alcaraz iznenada ukočio na terenu i Đokoviću "poklonio" laku pobjedu

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa pobjedom protiv Carlosa Alcaraza rezultatom 3:1 u setovima (6:3, 5:7, 6.1, 6:1), a ekspresnom završetku meča kumovala je povreda Španca u trećem gemu trećeg seta.

Pri rezultatu 1:1 u gemovima u trećem setu, Španac se bukvalno ukočio na terenu i samo je bacio reket. Prema prvim informacijama, u pitanju su grčevi, ali zvaničnu informaciju vjerovatno ćemo saznati tek nakon meča.

Prema pravilima, Đokoviću je automatski pripao gem i break, jer je medicinski timeout uslijedio u momentu kada nije bila planirana pauza.

Uslijedio je ulazak fizioterapeuta i masiranje Alcaraza, ali stanje se nije poboljšalo, te je Đoković sa lakih 6:1 osvojio treći set.

Alcaraz je dobio i dodatne medikamente, ali ni to mu nije pomoglo iako je do kraja hrabro ostao na terenu. Završilo je 6:1 i Đoković će u nedjelju igrati novo finale.

Đoković će u finalu Roland Garrosa igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju norveški teniser Casper Ruud (4. ATP) i Nijemac Alexander Zverev (27. ATP). Ovaj duel je na rasporedu danas od 19:15 sati.