Navijački haos
41

Krvavom sukobu u Atini prethodila organizovana akcija, duel Dinama i AEK-a pod upitnikom

N. K.
Navijači Dinama nesmetano ulaze u podzemnu (Foto: Screenshot)
Navijači Dinama nesmetano ulaze u podzemnu (Foto: Screenshot)
Noć uoči utakmice AEK-a i Dinama u Atini u 3. pretkolu Lige prvaka došlo je do tragedije u kojoj je poginuo 22-godišnji navijač grčkog tima nakon sukoba s Bad Blue Boysima, a zbog nereda je upitno i odigravanje susreta, javljaju grčki mediji.
Gazzetta je ranije pisala kako je navijač AEK-a preminuo nakon uboda oštrim predmetom te je navela da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život.

Dinamovi navijači su u Grčku stigli unatoč UEFA-inoj zabrani prisustva gostujućih fanova na utakmicama hrvatskog i grčkog prvaka, a na društvenim mrežama se širi video trenutka kada Boysi nesmetano ulaze u podzemnu.

Više od 150 Boysa su neopaženo stigli pred AEK-ov stadion i to tako što su prvo cestom stigli u Grčku u koloni automobila.

Iako je na državnoj cesti Hrvate uočilo osiguranje te su ih stavili pod diskretan nadzor, čini se da su djelovali prema ranije organizovanom planu jer su se po dolasku na Attiki Odos automobili razbježali.

Veliki broj ih se zaputio do stanice ISAP Irini gdje su palicama, kamenjem, molotovljevim koktelima i drugim predmetima napadali navijače AEK-a koji su pili kafu nakon treninga svoje ekipe.

Gazzetta navodi da su napadali i obične građane koji su se našli na mjestu događaja, pri čemu je smrtno stradao 22-godišnjak.