Ko je zakazao?
0

Tragedija u Atini mogla je biti spriječena, crnogorska policija Grcima poslala ključni podatak

S. G.
Ne smiruju se tenzije zbog tragičnog događaja iz Atine gdje je sinoć ubijen jedan mladić uslijed velike tučnjave navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama.
Loptica odgovornosti se prebacuje sa jedne na druge. Tako hrvatska policija tvrdi da su Grci navodno imali uvid u kretanje navijačkih grupa ka Atini, te da se njihovo ponašanje moglo lako upratiti.

Crnogorska policija je s druge strane detektovala sve što je bilo potrebno, te informaciju dostavila albanskoj i grčkoj policiji.

"Crnogorci su im poslali čak i registracije automobila s kojima su išli u Grčku. Kada se dobije takva informacija, onda ne bi smjelo biti puno problema. Stvar je samo u tome šta će se učiniti - hoće li ih se pokupiti odmah na granici, zabraniti im ulazak u Grčku ili ih pustiti i imati pod kontrolom. Međutim, grčka policija ih je izgubila i našli su ih pred stadionom kada je već bilo kasno. Nije bez razloga smijenjeno sedam visokih rukovodilaca u grčkoj policiji", poručuju pripadnici hrvatske policije.

Zbog nemilih događaja došlo je do pomjeranja ove utakmice trećeg pretkola Lige prvaka.

Tako će hrvatski i grčki šampion prvi susret odigrati 15. augusta, dok je revanš zakazan četiri dana kasnije, odnosno 19. ovog mjeseca.

Obje utakmice će biti odigrane bez prisustva gostujućih navijača kako se nemili događaji ne bi ponovili.