Zanima ga samo Hrvatska
49

Jeličić: Dalić mi je pokazao ponudu iz Kine koju je odbio, a ja sam mu rekao da je idiot

K. H.
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić
Poznati hrvatski nogometaš Joško Jeličić otkriva da je selektor Hrvatske Zlatko Dalić odbio unosnu ponudu iz Kine i da mu je zbog toga u jednom trenutku čak i rekao da je "idiot".

Dalić je u više navrata tokom prošlosti govorio kako ga isključivo zanima reprezentacija Hrvatske i da je s tim u vezi i produžio ugovor s Nogometnim savezom Hrvatske do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Ponuda je za Dalića bilo, posebno nakon što je s Hrvatskom osvojio titulu viceprvaka svijeta, ali ih je on sve odlučio odbiti. Jedna takva iz Kine, otkriva Jeličić, bila je u rangu sadašnjih ugovora u Saudijskoj Arabiji.

"Jednom sam se vozio s Dalićem kad mu je stigao mail. Ponuda kineskog kluba. Mene je sramota reći koja je to cifra. To je u rangu ovih sad ugovora u Arabiji. I ja čekam da mi kaže da ide, tad je bio drugi na svijetu i bilo mi je logično da ode. Rekao mi je da neće prihvatiti. 'Ti si idiot', tačno tako sam mu rekao", opisao je Jeličić.

Dalić je na mjesto selektora Hrvatske stigao u oktobru 2017. godine, a od tada je na dva svjetska prvenstva, prvo u Rusiji i zatim u Kataru, osvajao drugo i treće mjesto.

Tokom igračke karijere je bio igrač Hajduka, Dinama iz Vinkovaca, mostarskog Veleža i Varteksa, a kao trener se okušao na klupi Rijeke, Varteksa, Dinama iz Tirane, Slaven Belupa, Al-Faisaly Harmaha, Al-Hillala i Al-Aina.