Misle na sigurnost
41

Dinamo poslao apel svojim navijačima: Molimo vas nemojte ići na Kosovo

N. K.
Navijačima Dinama zabranjen pristup (Foto: EPA-EFE)
Navijačima Dinama zabranjen pristup (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Dinama će u četvrtak od 18:45 sati igrati drugu utakmicu grupne faze Konferencijske lige na gostovanju kod Ballkanija na Kosovu.
Zagrebački klub je uoči utakmice izdao saopštenje u kojem moli svoje navijače da ne idu na Kosovo.

Naime, Dinamu je UEFA izdala zabranu odlaska navijača na gostovanja nakon nereda u Grčkoj uoči utakmice protiv AEK-a.

"Dinamo u nastavku donosi važne informacije uoči utakmice 2. kola Konferencijske lige u gostima kod Ballkanija. Naime, gostujućim navijačima bit će zabranjeno prisustvo na stadionu Fadil Vokrri na spomenutoj utakmici, a posebne mjere sigurnosti uključivat će sljedeće: Na ulazu u stadion radit će se ID kontrola; Osobama s hrvatskim dokumentima neće biti dozvoljen ulazak na stadion; Osobama kojima će biti zapriječen ulazak na stadion neće se vraćati novac za kupljene ulaznice. Iz tog razloga upućujemo molbu i apel navijačima Dinama da se pridržavaju pravila, poštuju donesenu odluku i ne putuju u kosovsku prijestolnicu Prištinu. Klub ističe svoju predanost sigurnom i pozitivnom okruženju te se zahvaljuje na razumijevanju i podršci svih svojih navijača", piše Dinamo na svojoj stranici.

Podsjetimo, Dinamo je takmičenje u grupi C otvorio pobjedom protiv Astane rezultatom 5:1, dok je Plzen bio bolji od Ballkanija sa 1:0.