Stigla u Sarajevo
635

Aleksandra Prijović: Svojim radom sam došla do ovdje, od Brene sam naučila kako biti normalna

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Aleksandra Prijović je stigla u Sarajevo kako bi obavila posljednje pripreme pred koncerte u Zetri, a za naš portal je govorila o svojoj karijeri.

Može se reći da je ova pjevačica postala fenomen na Balkanu. Iako se nekima može činiti da je veliki uspjeh postigla preko noći, to je daleko od istine.

"Na sceni sam više od 10 godina. Mislim da su ljudi konačno shvatili da sam se stvarno ozbiljno i temeljito bavila ovim poslom. Naravno, ovaj posljednji album je, tako da kažem, odradio svoje. No, da sam imala samo njega, sigurno ne bi sve bilo ovako. Trudila sam se snimati što bolje i kvalitetnije pjesme. Gradila sam svoju karijeru na pravi način, ja barem tako mislim", rekla je za Klix.ba.

Kao što je već poznato, održala je tri koncerta u Štark Areni, a rasprodala je četiri u Areni Zagreb. Uskoro će održati i dva koncerta u Zetri (28. i 29. oktobar). Zanimalo nas je razmišlja li i o trećem s obzirom na to da vlada ogromna zainteresovanost.

"Ako budemo imali vremena, vidjet ćemo", kratko je odgovorila.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Lepa Brena joj se pridružila na sceni tokom koncerta u Beogradu, a u jednom trenutku su obje zaplakale. S obzirom na to da je Brena na sceni već decenijama, pitali smo Aleksandru šta je to najvažnije što je naučila od nje.

"Od Brene sam naučila kako biti normalan poslije tolikog uspjeha. To definitivno", kazala je.

Aleksandra je od 2018. godine u braku s Filipom Živojnovićem, sinom Slobodana Bobe Živojinovića i Zorice Nakić. Nikada nije krila da joj je Filip mnogo pomogao u muzičkoj karijeri. Rekla je da ju je osvojila njegova dobrota.

Jednom prilikom je spomenula da su je u školi psihički maltretirali te nazivali jadnicom i pjevaljkom. I danas ima onih koji je kritikuju na pogrdan način. No, rasprodanim dvoranama je dokazala da je jedna od najpopularnijih muzičarki na Balkanu.

"Naravno da mi je sada drago. Kada sam bila mala, pričala sam im da ću sigurno uspjeti jer sam jako vjerovala u sebe. Ponosna sam da sada svim tim ljudima mogu reći da sam svojim radom i trudom došla do ovdje", rekla je.