Kupljeno preko udruženja
188

SDA Stari Grad: Svako ko ima imalo pameti zna zašto je Hadžibajrić nabavljao oružje

N. V.
Foto: Facebook/SDA
Foto: Facebook/SDA
SDA u Starom Gradu je reagovala na gostovanje kandidata SDP-a za načelnika u toj općini Irfana Čengića na Face televiziji prilikom čega je govorio o protivničkom kandidatu iz SDA te o bivšem načelniku Ibrahimu Hadžibajriću.
"Irfan Čengić je sinoć pokazao potpuni izostanak vizije pa je sve ideje koje je naš kandidat Dženan Selimbegović stavio u svoj program i iznosio u javnosti od same najave kandidature, predstavio kao svoje. Posebno je drsko i licemjerno to što je kao svoju predstavio ideju formiranja javnog preduzeća koje će preuzeti upravljanje javnim parkinzima, a onda od takvo prikupljenih sredstava organizovati čišćenje Opštine. To je licemjerno najmanje iz dva razloga, prvi je to što su vijećnici Trojke u OV SG glasali protiv takvog prijedloga kada je isti prije par mjeseci došao iz Kluba vijećnika SDA, a drugi je taj što Dženana Selimbegovića ne podržavaju vlasnici tih parkinga, dok to Čengić ne može reći za sebe", poručeno je Čengiću iz SDA Stari Grad.

Dotaknuo se toga što SDA-ovog kandidata podržava stranka bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića, koji je uhapšen zbog više krivičnih djela.

"Priča o tome kako našeg kandidata podržava stranka bivšeg načelnika, pokušavajući valjda na takav način degradirati stranku NES, jeste istinita, ali mi smo Hadžibajriću bili opozicija kada je bio na vlasti, dok su mu upravo Čengić i "Trojka" dizali ruke za sve što im je on tražio i to dobro "naplaćivali", a osim toga oni su ga i kandidovali na prošlim izborima", rekli su.

U skladu s tim su poslali oštru poruku Trojki, a to je da "lešinare" nad Hadžibajrićem kojeg su navodno koristili za lične potrebe kada im je valjao.

"Za razliku od njih, mi ga nismo podržavali, ali nismo ni "lešinarili" nad njegovim političkim kapitalom kada je uhapšen, niti djetinjasto palili vatromet kada je opozvan", poručili su.

Čengić je govorio i o saznanjima u vezi sa pretresom FUP-a u zgradi Općine kazavši da je na nepametan način Hadžibajrić kupovao poluautomatsko oružje.

"Ne problematiziramo javno ni nabavku oružja preko udruženja, jer svako ko ima imalo pameti razumije zašto je to načelnik Hadžibajrić radio", kazali su iz općinske organizacije SDA.