Milan muče povrede
22

Trener Milana spas pronašao u talentovanom igraču porijeklom iz Višegrada

D. P.
Jan-Carlo Simić (Foto: Instagram)
Jan-Carlo Simić (Foto: Instagram)
Mladi defanzivac Jan-Carlo Simić (18) prebačen je u prvi tim Milana u nedostatku defanzivnih opcija, što je odluka izazvana brojnim povredama u timu Rossonera.

Velika kriza s povredama igrača potresa sedmostrukog prvaka Evrope, a posebno se to odnosi na stoperske pozicije gdje nema Pierrea Kalulua, Marca Pellegrina i Mattije Caldare te trener Pioli ima na raspolaganju samo trojicu igrača nazad.

To ga je natjeralo da pogleda u juniorski tim i nekoga prekomanduje u seniore. Odluka je pala na mladog nogometaša čiji su roditelji porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

U pitanju je Jan-Carlo Simić, prema pisanju italijanske štampe iznimno kvalitetan i talentovan stoper koji bi mogao biti veliki igrač u budućnosti.

Simić je promovisan iz Primavera ekipe u prvi tim i imat će pravo nastupa samo u domaćim takmičenjima u Italiji, a ne i u Ligi prvaka jer niti je prijavljen za nastupe u UEFA-inom takmičenju, niti je na B listi "domaćih igrača" koji tu trebaju biti duže od dvije godine.

Ovog mladog stopera, čiji su roditelji iz Višegrada, Milan je doveo iz juniorskog tima Stuttgarta prije godinu dana tako da ne može ući na B listu za Ligu prvaka. Ipak, u slučaju potrebe, trener Stefano Pioli koristit će ga u Seriji A.

Mladi nogometaš porijeklom iz BiH rođen je u Njemačkoj, a osim tog, posjeduje i srbijansko državljanstvo te je nosio dres Srbije u omladinskim kategorijama.