Pohvalio duh derbija
16

Rožman najavio duel sa Željezničarom: Nogomet će se igrati i u ponedjeljak šta god da bude na Grbavici

E. K.
Simon Rožman (Foto: Screenshot)
Simon Rožman (Foto: Screenshot)
Trener FK Sarajevo Simon Rožman je u izjavu za zvaničnu stranicu Bordo kluba najavio gostujući susret sa gradskim rivalom FK Željezničar.

Istakao je da su spremni za naporan ritam srijeda-subota te da će svi nogometaši dobiti šansu i da je na njima da pokažu koliko će igrati.

"Vjerujte da igrači najviše vole utakmice, što ih je više to je bolje, manje se trenira. Spremni smo za ovaj ritam, od početka govorim da će svi dobiti šansu i na njima je da pokažu ili će igrati više ili manje. Dobra je bila reakcija ekipe. Potrošnja je bila veća nakon utakmice sa Zvijezdom gdje smo zaslužili više nego što smo dobili, dosta nas je poremetilo to, ali ekipa je reagovala na pravi način. U napadu imamo dosta rezervi i svaka sljedeća utakmica nam je šansa da budemo bolji", rekao je Rožman te govorio i o početnom sastavu za najveću utakmicu bh. nogometa.

"Sljedeću utakmicu svi žele igrati, znamo šta derbi znači, a za ovu utakmicu ćemo se kao uvijek odlučiti za one za koje mislimo da su najspremniji i koji mogu odgovoriti na sve šta će se dešavati na terenu. Strategija je jasna kako želimo igrati. Igrači su zdravi, spremni i motivisani i znaju da smo u prvim utakmicama pokazali manje nego što smo trebali pa je svaka sljedeća utakmica šansa da se pokažemo u boljem svjetlu te da idemo prema posljednjoj trećini prvenstva u malo boljoj atmosferi", dodao je.

Rožman je pohvalio ambijent oko gradskog derbija u Sarajevu te istakao da očekuje derbi gdje će svi na kraju uživati.

"Privilegija za sve nas je što možemo učestvovati na ovakvom susretu. To je lijepa, sportska priča, uvijek pune tribine i uvijek puno emocija. Jako je bitno kako ove vanjske stvari možeš iskontrolisati, ne bih ulazio u neke situacije jer ovo je derbi, nema veze ko je gdje na tabeli. Gledao sam historiju, nikad nije bila neka ljepotica, ali je bilo puno motiva i žara tako da vjerujem u sportski derbi gdje ćemo svi uživati, nogomet će se igrati i u ponedjeljak šta god da bude na Grbavici", dodao je trener Sarajeva.

Utakmica Željezničar - Sarajevo je na rasporedu sutra (nedjelja) u 18:45 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.