Pregovori u toku
254

Sarajevo već planira doček 2025. godine: Koji izvođači bi mogli nastupiti

I. S.
Foto: Pixsell/Davor Javorović/Josip Mikačić/Milan Šabić
Foto: Pixsell/Davor Javorović/Josip Mikačić/Milan Šabić
Grad Sarajevo je već počeo s planiranjem dočeka 2025. godine te je poznato koji izvođači su već kontaktirani povodom nastupa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Služba za lokalno poslovanja ispitala tržište u smislu raspoloživosti muzičkih izvođača za nastup 30. i 31. decembra 2024. godine na javnom dočeku Nove 2025. godine u gradu Sarajevu, kao i procjene koliko bi koštala organizacija u cjelosti, vodilo se računa da su to izvođači koji su popularni među generacijama, koji imaju svoju publiku u BiH i regiji, ali i šire i koji mogu privući turiste da novogodišnje praznike provedu u Sarajevu. Također se vodilo računa i o ustanovljenom nivou - rejtingu izvođača koji su nastupali u godinama prije pandemije koronavirusa.

Kontaktirani su i menadžeri Bijelog dugmeta, Plavog orkestra, Zdravka Čolića, Dino Merlin, Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Hari Mata Hari i drugi. Razgovor je obavljen i s menadžerom Severine Vučković. Nakon obavljene analize i konsultacija, prezentirana je ideja da se na 31. decembar 2024. godine angažuje regionalno popularna pjevačica Severina Vučković, koja je izrazila interes da nastupi na javnom dočeku Nove 2025. godine u Sarajevu.

S obzirom na to da su ove godine za organizaciju dočeka Nove 2025. godine u budžetu Grada Sarajeva osigurana veća finansijska sredstva, a zbog veće turističke ponude, odlučeno je da se 30. decembra 2024. angažuje muzičar Salvatore Ganacci. Nastup Severine Vučković i Salvatorea Ganaccija moguće je izvršiti isključivo putem ponuđača koji jedini u BiH ima ekskluzivno pravo da zastupa navedene izvođače u okviru javnog dočeka Nove 2025. godine u Sarajevu.

Shodno odredbama člana 21. tačka C Zakona o javnim nabavkama BiH, a uzimajući u obzir navedeno, provodi se procedura javne nabavke putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci s jednim ponuđačem. Tenderska dokumentacija bit će objavljena na portalu Agencije za javne nabavke.