Je li Vukoja problem?
36

Amir Purić o kandidaturi u Velikoj Kladuši: Spreman sam se povući ako postoji kandidat koji ima širu podršku

I. Sa.
Amir Purić (Foto: Facebook)
Amir Purić (Foto: Facebook)
Amir Purić je do prije nekoliko dana zvanično bio zajednički kandidat SDA, SDP-A, DNZ-Krajiška stranka, DF-A i Naše stranke za načelnika Velike Kladuše.
Međutim, došlo je do (ne)očekivanog obrta. Prvo se za vikend oglasio DF koji je rekao kako nisu "potpisnik nikakvog dokumenta po kojem Amir Purić ima podršku naše političke organizacije", a zatim i SDA USK te su poručili kako sporazum nije potpisan.

Večeras će ove stranke održati neformalni sastanak upravo o ovoj temi, kada bi se moglo saznati da li će podržati Purića. Vremena imaju do sredine mjeseca, kada je rok za prijavu za eventualnog zajedničkog kandidata na predstojećim oktobarskim izborima.

Purić za Klix.ba navodi da je stiuacija prilično jednostavna.

"Pet predsjednika lokalnih odbora stranaka se u subotu oglasilo da podrže mene i da sa takvom informacijom izađemo u javnost. U međuvremenu, kada je vijest došla do medija, reagovale su stranke", naveo je Purić.

Ipak, spreman je da se povuče ukoliko dođe do jedne situacije.

"Ako postoji neki kandidat u ovoj grupaciji da su ga centrale SDA i DF spremne podržati, neka to jasno kažu i ja sam se spreman povući", navodi on.

Podsjeća da je do sada održano 15 sastanaka ovih stranaka te je zajednički zaključak bio da je on dobio podršku.

Iza njega na zajedničkog listi su kandidati SDP-a i DNZ-a.

A na pitanje da li je problem imenovanje Marina Vukoje za kojeg je on glasao kao predstavnik Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH, on odgovara:

"Mislim da je DF-u problem podržati bilo koga iz Trojke, to je rekao i Begić. Za SDA ne znam. Muhamed Avdić iz Srebrenice (kandidat za načelnika, op. a.) nije glasao i nije član pa nema ni tamo jedinstvene podrške oko jednog kandidata.