"Stijena" iz Tuzle
446

Milan Đurić proživljava novu mladost, čak mu se i Serija A naklonila zbog novog dostignuća

D. P.
Đurić se nametnuo u prvu opciju Monze (Foto: EPA-EFE)
Đurić se nametnuo u prvu opciju Monze (Foto: EPA-EFE)
Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Milan Đurić zaključio je jednu od najboljih sezona u karijeri, a tom prilikom završio je kao igrač s najviše osvojenih duela u cijeloj Seriji A.

Đurić je prvi dio sezone završio u Hellas Veroni, a onda prešao u Monzu gdje je počeo pružati još bolje partije. U ovom klubu iz predgrađa Milana završio je na 12. mjestu Serije A i bio jedan od ključnih razloga što je Monza bez ikakvih problema sačuvala prvoligaški status.

Rođeni Tuzlak (34), koji je godinama igrao odlično u dresu BiH i bio miljenik svih navijača, postigao je devet golova i dodao tri asistencije.

Međutim, izdvaja se podatak da je dobio najviše duela u cijeloj Seriji A. Zvanična stranica najjače italijanske lige objavila je podatak i javno se naklonila stamenom bh. napadaču.

Đurić je ove sezone dobio 276 duela u Seriji A, dok je na drugom mjestu Duvan Zapata s 261 osvojenim duelom. Na trećem mjestu je Kvicha Kvaratskhelia (234), a slijede još Michael Folorunsho i Alberto Dossena koji zaključuju najboljih pet.

Podsjetimo, Đurića već dugo nema u reprezentaciji BiH, ali ne svojom greškom. Odigrao je 15 utakmica i postigao sedam golova, a onda čini se nepravedno pao u zaborav kod brojnih selektora, iako je pretežno igrao u jednoj od najjačih liga svijeta.

Kako ga dugo nije bilo na spiskovima reprezentacije, odlučio se oprostiti, ali s obzirom na sjajne igre u Seriji A ne bi bilo čudno da novi stručni štab makar obavi razgovore sa čovjekom koji još uvijek može pomoći Zmajevima.